Közös NAND Flash gyárat nyitott a Toshiba és a SanDisk

A Toshiba és a SanDisk illetékesei örömmel jelentették be, hogy a gyártópáros megnyitotta közös, Fab 5 névre keresztelt üzemét, amely Japánban található. A gyárban NAND Flash memóriachipek készülnek majd eleinte 24 nm-es, illetve a későbbiekben ennél fejlettebb csíkszélességgel.

Közös NAND Flash gyárat nyitott a Toshiba és a SanDisk

A Toshiba és a SanDisk illetékesei örömmel jelentették be, hogy a gyártópáros megnyitotta közös, Fab 5 névre keresztelt üzemét, amely Japánban található. A gyárban NAND Flash memóriachipek készülnek majd eleinte 24 nm-es, illetve a későbbiekben ennél fejlettebb csíkszélességgel.

A Fab 5-ös üzem - amelyet 2010 júliusában kezdtek el építeni - a Toshiba Yokkaichi Operations névre keresztelt ipari parkjában található, ami Japán Mie prefektúrájában helyezkedik el. A Fab 5-ös üzemegységet a Flash Forward működteti, ami a Toshiba és a SanDisk közösen alapított vállalata. Ebben az egyesülésben nem túl meglepő módon a Toshiba a többségi tulajdonos a maga 50,1%-os részesedésével.

Az új üzem már készen áll a 24 nm-es csíkszélességgel készülő 300 mm-es szilícium ostyák tömegtermelésére, amelyekből különböző, 24 nm-es NAND Flash memóriachipek készülnek. A gyártópáros tervei között szerepel a 19 nm-es csíkszélesség bevezetése és az új csíkszélességgel történő tömegtermelés beindítása is, méghozzá a nem is oly távoli jövőben.

A Toshiba illetékesei szerint az üzem földrengés-biztos szerkezet köré épül, amely a földmozgásokat csillapítja, illetve elnyeli. Ezzel együtt az üzemegység fejlett biztonságtechnikai rendszerrel is rendelkezik, valamint többféle technológiát alkalmaz, amelyek segítségével a váratlan katasztrófákból adódó energia kieséseket is kompenzálni tudja. A gyárat egyébként úgy építették meg, hogy energiatakarékosan működjön: a világításhoz LED-es fényforrásokat használnak, de ezzel együtt a gyártósor is energiatakarékos egységekből tevődik össze.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward