Közeleg az ASUS ZenFone új generációja

A vállalat vezérigazgatója, Jerry Shen elárulta, hogy hamarosan itt a ZenFone 3 család, és előre láthatólag három taggal fog rajtolni.

Közeleg az ASUS ZenFone új generációja

Az ASUS hamarosan új okostelefonokat mutathat be. A vállalat vezérigazgatója személyesen számolt be arról, hogy milyen újdonságra lehet számítani, és már arra is rálátásunk van, hogy mikor futhatnak be ezek a termékek.

A DigiTimes jelentése szerint hamarosan itt a ZenFone termékvonal következő szériája, a ZenFone 3 család. Az újdonságok érkezése előre láthatólag júniusban esedékes. Az ASUS vezérigazgatója azt mondta, hogy jellemzően a középkategóriára fókuszáló készülékek érkezésére kell számítanunk.

Jerry Shen

Az ASUS elmúlt időszakban sokat változtatott a korábbi üzletpolitikáján, és ennek eredménye vélhetően felfedezhető lesz már a mostani újdonságokon is. A tajvaniak korábban előszeretettel használták az Intel által gyártott mobilchipeket, ám 2015 szeptembere óta már egyre inkább a Qualcomm került előtérbe, olyannyira, hogy most talán már nem is lesz inteles megoldás a ZenFone 3 családon belül. A DigiTimes hasábjain megjelent adatokból az derül ki, hogy 90 százalékban a Qualcomm dominálhat, a maradék 10% pedig a MediaTeknek fog kedvezni. Az ASUS az elvárásoknak megfelelően szerepel a középkategóriában, de a 260 dollár feletti ársávban mindenképpen szeretne erősebb vetélytárssá válni. A tervek szerint 300 dollár felett Kínában tartaná a lépést a Huawei-jel, valamint az Oppóval, és ezt a célt szem előtt tartva is születhet új eszköz.

Korábban kiszivárgott kép, amin állítólag a ZenFone 3 szerepel.

Az ASUS egészen eredményes negyedévvel indította 2016-ot, ugyanis éves szinten 40 százalékkal nőtt az okostelefonokból származó bevétele. A vállalat Délkelet-Ázsia mellett Brazíliában, Oroszországban és Európában is jól szerepelt. Vélhetően ezek a területek a jövőben így nagyobb figyelmet kaphatnak. Ugyanakkor Jerry Shen elmondása alapján a második negyedévtől nem vár olyan sokat a vállalat, mert a generációváltás miatt az érdeklődés jelentősen csökkenhet. Az előrejelzések azt mutatják, hogy hasonló forgalom lehet a második negyedévben, mint egy évvel korábban, 2015 azonos időszakában.

ASUS ZenFone 2 Max

Az ASUS ZenFone 3 termékcsalád augusztusra világszerte hat kiemelten fontos országban lesz elérhető, és amilyen gyorsan csak tud, úgy terjeszkedne tovább ősszel is. Három új modell érkezése már szinte biztosra vehető: a ZenFone 3 a ZenFone 3 Deluxe és a ZenFone 3 Max kíséretében érkezhet. Érdekességképpen arról is beszélt Shen, hogy az eladásoknak nagyjából a kétharmadát a ZenFone 3 Maxtól várja a vállalat vezetése.

Zárásul az eddigiekkel egy kicsit szembemenő információt is meg kell még itt említenünk. Bár fentebb arról volt szó, hogy júniusban jönnek majd a ZenFone 3 okostelefonok, mégis jó esély van arra, hogy a tajvaniak a hónap végén, május 30-án fogják lerántani a leplet az első fecskékről. Az ASUS nagyjából a DigiTimes cikkének megjelenésével egy időben küldte ki az érintetteknek a meghívókat, a „Zenvolution” néven futó sajtóeseményre, de azt nem részletezte, mire kell számítanunk. Ez egyébként a Computex nulladik napja, így a helyszín adott a rendezvénynek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward