Közeleg a Samsung második, HD-s netbookja

Nagy sikerű úttörő elődjét követően megérkezett a Samsung második netbookja is, az NC20-as, amely már VIA Nano U225-ös processzort és Chrome9 HC3-as integrált grafikát alkalmazlényegesen fokozva így a teljesítményt.

Közeleg a Samsung második, HD-s netbookja

Nagy sikerű úttörő elődjét követően megérkezett a Samsung második netbookja is, az NC20-as, amely már VIA Nano U225-ös processzort (1.3GHz) és Chrome9 HC3-as integrált grafikát alkalmaz, lényegesen fokozva így a teljesítményt.

Kellemes meglepetés, hogy a nagyobb képernyőméret (12,1 hüvelyk az NC10-es 10 hüvelykje helyett) ellenére az 5200mAh-ás akku üzemideje továbbra is elismerésre méltó: több, mint hat óra (ami el is várható tőle, lévén közel kétszer akkora, mint az NC10-esé).

Nagyobb lett a billentyűzet is: 18,5 milliméterre nőtt a távolság az egyes billentyűk középpontjai között, ami már majdnem eléri a "teljes méretű" laptopok 19 mm-es értékét (egyébként a jobbra és balra található holttér miatt lehetett volna 19 is). A képernyő egyébként kellemesen nagy felbontású is a maga 1280x800-as értékével, amelyen még a legalacsonyabb fényesség-beállítások mellett is jól lehet filmeket nézni.

Annál is inkább, hogy a VIA CPU és grafika minden további nálkül képes lépést tartani a HD-tartalmakkal: 720p-s videók lejátszása esetén a CPU terheltsége 30-50%-os, míg 1080p-seknél 80%-os. Erre joggal irigykedhet bármilyen Atom-alapú netbook is (persze arról mélyen hallgatnak, hogy ilyenkor mekkora részt vállalt magára a VGA).

Úgy tűnik tehát, hogy média-teljesítmény terén az NC20-as is éppúgy megváltoztathatja a netbookok piacát, ahogy azt elődje, az NC10-es is tette, használhatóság és üzemidő tekintetében, megmutatva, hogy ez a két tulajdonság minden további nélkül összeegyeztethető az olcsósággal. Az erőteljes akku és a HD-képes lapkakészlet valóban csábító kombinációt alkot - főleg, ha a Samsung valóban tartani tudja a kb. $500-os kitúzött árkategóriát. Ez esetben jó eséllyel számíthatnak újabb sikerre (ráadásul már igazán megnéznénk közelebbről egy Nano-t).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward