Közeleg a minilaptop-árháború

Májusra várhatóak az Acer olcsó minilaptopjai, amelyek jelentősen aláígérnek a második generációs Eee PC-knek is.

Közeleg a minilaptop-árháború

A fogyasztó szemszögéből nézve egy árháború mindig a legjobb hírek egyike bármilyen piacon - elvégre ha az egymással vetélkedő cégek folyamatosan egymás alá ígérnek, miközben a minőség sem szenved csorbát, azzal épp a vásárló jár a legjobban.

Nos, nemsokára a minilaptopok piacán is pontosan egy ilyen helyzet kialakulása várható, hála az Acer-nek. A cég idén megjelenítendő olcsó laptopjairól korábban is hallhattunk: már előző hónapban is megszellőztették a hírt, miszerint a 7 és 9 hüvelykes laptopjaikat $470 ellenében várhatjuk az idei év második negyedében.

Most azonban az ártervezetek újabb jelentős módosításon estek át: a legújabb jelentések szerint ugyanis az Acer 8,9 hüvelykes laptopjait kerek $50-al olcsóbban adják majd, mint amennyibe az ASUS vetélytárs Eee PC-inek második nemzedékének példányai kerülnek. Konkrét számokat tekintve ez annyit tesz, hogy az Acer várhatóan 350 és 400 dollár közti átlagáron értékesíti majd az ilyen kategóriájú laptopjait, így az ASUS második generációs Eee PC-i (de még az Intel épp csak bejelentett 2go PC-i - alias NetBook-ok) is már drágábbnak tűnhetnek ehhez képest a maguk 4-500 dollár közti árukkal.

Egy jelentős előnye azonban van az ASUS-nak ebben a versenyben, ami pedig nem más, mint az elsősége és az időközben megszerzett tapasztalatai, amiből még előnyt kovácsolhat valamilyen formában - bár az még így is kérdéses, hogy megúszhatja-e a kényszerű árcsökkentést (ami egyébként kifejezett szándéka is) és az Acer lépése nyomán már valamivel drágábbnak számító áraival is sokáig versenyképes maradhat-e; akárhogy is, májusig még átgondolhatják a dolgokat és felkészülhetnek az új helyzetre (az sem kizárt, hogy előnyszerzés céljából már áprilisban elindítják a maguk versenyzőit), mivel várhatóan ekkor törnek majd be a piacra az Acer-féle riválisok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward