Közeledik a NUC-ok következő generációja

A NUC sorozat Broadwell alapú tagjai majd csak később érkeznek, de néhány adat azért már most is tudható róluk, hála egy kiszivárgott dokumentumnak. Plusz egy Braswell Celeron alapú NUC-ról is érkezett infó.

Közeledik a NUC-ok következő generációja

Kiszivárgott néhány hivatalosnak tűnő dokumentum, amelyek alapján úgy tűnik, a következő év folyamán több új NUC sorozatú apró asztali számítógépet is piacra dob az Intel. A friss konfigurációk között Broadwell, illetve Braswell alapú példányok egyaránt lapulnak majd.

Kezdjük a sort az érdekesnek tűnő Broadwell alapú "Rock Canyon" modellekkel. Ezek az apróságok 15 wattos TDP-vel rendelkező processzort alkalmaznak, amely Core i3-as vagy Core i5-ös sorozatú lehet – konfigurációtól függően. A termékek kétféle házzal lesznek elérhetőek: a nagyobbikban az M.2-es SSD kártyán kívül egy 2,5 hüvelykes adattároló számára is lesz hely, míg a kisebbikben a ház kompakt kialakítása miatt csak M.2-es adattároló fér majd el. A dia alapján mindkét termék két darab So-DIMM memóriafoglalattal, háromféle videó kimenettel, négy USB 3.0-s porttal, valamint 802.11ac WiFi vezérlővel és Bluetooth vezérlővel rendelkezik.

Az összesen négyféle kiépítésben érkező Broadwell alapú NUC konfigurációk mellett egy "Pinnacle Canyon" kódnévre hallgató, Braswell Celeron processzort rejtő apróság érkezésére is számíthatunk. A belépőszintet megcélzó jövevény csak egyetlen So-DIMM memóriafoglalatot kap, az adattárolókat pedig 2,5 hüvelykes bővítőhely segítségével fogadja. Az alaplap a jelek szerint egy M.2 2230-as bővítőhellyel is fel lesz vértezve, ám ebben a WiFi vezérlőt tartalmazó kártya lapul majd. Ezen a PC-n négy USB 3.0-s port, egy HDMI és egy D-Sub videó kimenet, valamint egy optikai audió kimenet is lesz.

Mindegyik új NUC kompatibilis lesz azokkal az extra tetőkkel, amelyek opcionális kiegészítőként érkeznek, és NFC, illetve Wireless Charging támogatást kínálnak. A fenti adatokat persze egyelőre érdemes távolságtartóan kezelni, hiszen hivatalos forrásból nem erősítették meg valódiságukat – ez persze kiszivárgás esetén nem is meglepő.

A Broadwell alapú NUC modellek várhatóan a következő év első negyedévében, a Braswell Celeron alapú belépőszintű példány pedig a következő év második negyedévében jelenhet meg kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward