Közel jár a GIGABYTE az ASUS megelőzéséhez az alaplapok piacán

Az első negyedévben a második számú gyártónak majdnem ugyannyi terméket sikerült értékesítenie, mint legfőbb riválisának.

Közel jár a GIGABYTE az ASUS megelőzéséhez az alaplapok piacán

A DigiTimes írása szerint a GIGABYTE-nak majdnem sikerült megelőznie az ASUS-t az alaplapok eladásában az idei esztendő első negyedévében. A GIGABYTE 4,9 millió terméket szállított le, amely éppen csak elmaradt az ASUS első három hónapban felmutatott 5 milliós eladott darabszámától.

Az oldal megjegyzi, az ASUS továbbra is vezető szerepet tölt be Kínában és az Egyesült Államokban, a GIGABYTE viszont nagyon jó teljesítményt mutat Latin Amerikában és dél-Ázsiában egyaránt. A teljes 2013-as esztendőre vonatkozólag az ASUS világszerte 22-24 millió terméket tervez értékesíteni, míg a GIGABYTE azt valószínűsíti, a gyárból kiguruló és eladásra kerülő alapjainak száma eléri majd a 20 millió darabot.

A GIGABYTE Technology 4,9 milliós eredménye az Asustek Computer 5 milliós értékhez képest arra enged következtetni, hogy a gyártónak most komoly esélye van beelőzni és megverni a hosszú idő óta piacvezető ellenfelét a 2013-as eladások vonatkozásában. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy az Asustek komponensek eladási mutatóinak előnye, valamint a piacot szinte megosztó mértékű magabiztossága a felsőkategóriás szegmensben az ASUS-t továbbra is alaplap-nagyhatalomként fogja tartani, így a teljes mutatók (kiadás, bevétel, profit, stb.) vélhetően jobbak maradnak majd, mint a GIGABYTE-nál.

Természetesen ezek a számok a vásárlókat kevésbé érintik, de azzal mindenki nyerhet, hogy a verseny egyre kiélezettebb, hiszen a konkurenciaharc győztesei valamilyen formában mindig az, aki a végén a terméket megvásárolja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward