Közel 80 milliót bukott az Externet

Közel 80 milliót bukott az Externet

Ezzel szemben a 2008 első félévi eredménye 151 millió forinttal jobb, 73 millió forint volt - olvasható a vállalat a BÉT honlapján megjelentetett első féléves gyorsjelentésében. A veszteség a bevételek 15 százalékos csökkenésének következménye volt. Míg 2008 első félévében 1,478 milliárd forintos árbevételt ért el a cég, addig idén ugyanebben az időszakban csak 1,262 milliárdot.

A veszteség nagy része a társaság üzleti tevékenysége eredményének számlájára írható, csak itt 129 millió forinttal csökkent az eredmény egy év alatt. Így a cégnek az idei év első hat hónapjában 26 millió forintos veszteséget kellett elkönyvelnie. Ezt a vállalat a közleményben a kedvezőtlen piaci környezettel, a szabályozási környezet hiányosságaiból adódó kiskereskedelmi árrés jelentős csökkenésével magyarázta.

Az Externet tulajdonosi köre megváltozott, miután a BIRDCOM Tanácsadó Kft. 76,83 százalékos részesedést szerzett. A tulajdonosváltás következtében a cég vezetősége is megváltozott. Az igazgatóság új elnöke dr. László Géza lett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward