Közel 240 millió órát szörfözünk havonta

Közel 240 millió órát szörfözünk havonta

Az elmúlt négy évben közel nyolcszorosára emelkedett az interneten átlagosan eltöltött idő, számottevően nőtt a video- és képmegosztók, a híroldalak és a keresők száma - kétszer akkora közönséget kiszolgálva felhasználónként az átlag havi 29-ről mára 56 fölé emelkedett a netezésre szánt órák száma, ami összességében 240 millió óra szörfölést jelent - derül ki a Gemius és az Ipsos közös, gIA elnevezésű kutatásából.

Négy éve, a webhasználat mérésének indulásakor még alig 2,3 millió 15 év feletti internetező volt az országban, mára a számuk csaknem megduplázódott és elérte a 4,3 milliót. A jelentős hazai tartalomszolgáltatók oldalain 2007 nyarán 13 millió órát töltöttek a netezők, ez a szám 2010-re 83 millió órára nőtt. Az egy internetező által a nagyobb hazai portálokon átlagosan eltöltött idő is jelentősen, közel háromszorosára, havi 18 órára emelkedett.

A teljes webforgalmat tekintve is jelentős növekedést regisztráltak az elemzők: felhasználónként az átlag havi 29 óráról mára 56 óra fölé emelkedett az online töltött idő. Az iwiw kétmillióról 2,7 millióra növelte havi elérését, a blog.hu 600 ezerről 1,9 millióra, a figyelőnet félmillióról indulva ma már egymillió internetezőt ér el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward