Körvonalazódik a Nokia 9.3 PureView

A HMD Global következő csúcsmodellje sem sieti el a debütálást, ám már kezd összeállni, hogy mire számíthatunk.

Körvonalazódik a Nokia 9.3 PureView

A HMD Global szinte kifogástalan munkát végez, amióta elkezdte a Nokia márkanevet felhasználva az Android rendszerű okostelefonokat forgalmazni, viszont egy dolog nem megy neki. A csúcsmodellekkel mindig bajban van a vállalat, és ez a tendencia a jelek szerit nem idén fog megváltozni.

Sokáig nem volt igazán kiemelkedő zászlóshajó a Nokia flotta élén, és az aktuális eszköz már a debütálásakor rengeteg kritikát kapott. Annak ellenére, hogy a kamerában szeretett volna nagyot gurítani, nem jött neki össze, és annyit késett, hogy már egy generációval lemaradt a hardverét tekintve a korabeli csúcsmodellekhez képest. És már kijelenthető, hogy a Nokia 9 PureView modellt (ez szerepel a borítóképen) felváltó Nokia 9.3 útja sem zökkenőmentes.

Mostanra szinte minden nagyobb vállalat lerántotta a leplet a Snapdragon 865 mobilplatformot használó okostelefonjáról, a HMD Global eszközéről viszont az utóbbi időben nem sokat lehetett hallani. Eredetileg a cég ráadásul a Snapdragon 855-öt szerette volna használni, és még tavaly bemutatott volna egy új csúcsmodellt, de az a terv addig csúszott, hogy az idei évre nyúlt át. A vállalat ezért úgy döntött, hogy inkább módosít, és már a Snapdragon 865-re vált, hogy ne járjon úgy, mint az előző modellel. De a készülék még mindig nincs sehol.

Galéria megnyitása
Nokia 9 PureView, a következő modellről még nincsenek hivatalos képek

Néhány napja felröppent egy olyan pletyka, hogy a HMD Global szakembereinek a mostani körülmények között több időre van szüksége, és ezért a Nokia 9.3 PureView névre hallgató eszköz leghamarabb nyár végén fog jönni. Nagy valószínűséggel augusztusi rajttal kell számolni, ám azt sem lehet kizárni, hogy végül csak szeptemberben debütál. De most legalább már tényleg úgy tűnik, hogy minden szempontból kompromisszummentes lehet majd a végeredmény.

Friss információk szerint a HMD Global felugrik majd a képfrissítési ráta emelését szorgalmazó vonatra, és 120 Hz-es megjelenítővel fogja felvértezni az okostelefont. Az még egyelőre nem tisztázott, hogy a bevetésre kerülő panel LCD vagy OLED technológiás alapokon nyugszik majd, de jó eséllyel az OLED lesz a befutó. Korábban arról lehetett hallani, hogy a Nokia 9.3 már képernyő alatti szelfikamerát kaphat, ami eddig nem lett cáfolva, és ez csak OLED mellett oldható meg jelenleg, plusz a Nokia 9 PureView is OLED-et alkalmazott.

A HMD Global a PureView jelölés visszahozásakor egy olyan kamerarendszert alkottak, ami egyedülálló volt, de nem találkozott a piaci igényekkel, így hiába emésztett fel valószínűleg komoly K+F költségeket, egyáltalán nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Az már eddig is szinte borítékolható volt, hogy azt a rendszert dobja majd a vállalat, és egy újat fog használni. Most pedig már arról szólnak a hírek, hogy a Samsungtól fogja kölcsönözni az egyik 108 MPixeles egységet a vállalat, és ezen felül még legalább egy másik kamera is biztosított lesz 64 megapixeles szenzorra építve.

Állítólag a tervezők a kamerával ezúttal is nagyon sokat foglalkoznak, és vélhetően ez jelentősen hozzájárul az újabb csúszáshoz. Az a hír járja, hogy a mostani, vélhetően végleges konfiguráció előtt már számos megoldással próbálkoztak, 24, 20 és 48 megapixeles szenzorok használatában is gondolkodtak a szakemberek. De végül a csúcsra járatott képpontszám lehet a döntő.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap