Könyvekkel bővült a Google Play hazai kínálata

Immáron hazánkban sem korlátozódik csak az alkalmazásokra a Google Play, hanem elérhető a Books részleg tartalma is.

Könyvekkel bővült a Google Play hazai kínálata

Röviddel azt követően, hogy a Google teljesen új ruhába öltöztette a Play áruházat, illetve annak webes felületét, funkcionálisan is gazdagították azt, legalábbis néhány ország lakói számára. Mi magyarok a legtöbbször kimaradunk az ilyenekből, ám ezúttal pont nekünk - és még pár környező országnak - kedveznek. Mostantól mi is elérjük a Play könyvestárát.

A Books részleg az indulása óta négy millió címet gyűjtött össze, így gigantikus mennyiségű könyvvel számolhatunk. A megvásárolt műveket pedig rengeteg módon fogyaszthatjuk. Tárolhatóak és visszanézhetőek ezek online a webes felületen vagy a mobilos alkalmazással, de offline is birtokba vehetőek, így át is mozgathatjuk őket más eszközökre, amelyeken esetleg nem érhető el a piactér. Ha valamit olvasunk, az a lehető legtöbb helyen szinkronba fog kerülni, így ha egy könyvet megkezdünk mobilról a buszon, hazaérve nyugodtan válthatunk azt az e-könyvolvasónkon.

Bőséges a felhozatal, de az angoltudás elkél.

Fontos kiemelni, hogy ez nem Android exkluzív, az iOS rendszert futtató eszközök tulajdonosai felé is nyitott a Google. Ráadásul nem csak az itt megvett dolgokat tudjuk itt tárolni, hanem a sajátjainkat is PDF és EPUB formátumban. Ily módon nem kevesebb, mint 1000 fájl tölthető fel (!), mindössze annyi a megkötés, hogy ezeknek 50 MB-nál kisebb mérettel kell rendelkeznie. A keresőóriás könyvesboltja a mostani jelentős piacbővítéssel már 26 ország lakói számára érhető el.

A Google Play Books az alábbi listán sorolt országok felé nyitotta meg a kapuit a napokban:

[list type="unordered"]

[/list]

Sajnos a tartalmak terén nem is érdemes abban reménykedni, hogy a legújabb könyveket birtokba vehetjük az anyanyelvünkön írt formátumban. A legtöbb elérhető kiadvány angolul szerepel a kínálatban, de ez nem azt jelenti, hogy ne lenne ilyen a felhozatalban. A Play Booksban bogarászva főleg öreg, antikvár darabokra lelhetünk rá, ezek is a legtöbb esetben történelmi vonatkozásúak. Tehát lényegében igazi gyöngyszemekről lenne szó, viszont ez valószínűleg keveseknek jelent vigaszt.

Jól szűrhető a kínálat.

Remélhetőleg hamarosan újabb lehetőségekkel bővülhet a Google Play, és feltűnnek a rendszer kínálatában a filmek és a zenei anyagok is. Ez persze így leírva nem tűnik komoly műveletnek, pedig az. Az ilyen multimédiás tartalmaknál le kell gyűrni a bonyolult jogdíjrendszert, az pedig ennyi területre, mint a fent felsorolt, nem egyszerű eset, hiszen minden régióban más szabályozást használnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward