Konvertibilis HP notesz 360 fokban hátrahajtható kijelzővel

A HP költséghatékony újdonsága a Lenovo Yoga és a Dell XPS 11 nyomdokaiba lép.

Konvertibilis HP notesz 360 fokban hátrahajtható kijelzővel

Megérkezett a HP legújabb noteszgépe, amely több okból is különlegesre sikeredett. A Pavilion x360 egy 11,6 hüvelykes képátlójú, tízujjas kapacitív érintő támogatást kínáló HD kijelzővel rendelkezik, amely speciális zsanéron kapott helyet. Utóbbi 360 fokos mozgásteret biztosít a kijelző számára, így az újdonság többféle kijelző pozícióval is használható. A klasszikus noteszgép üzemmód mellett tábla üzemmód is rendelkezésre áll, hála a teljesen hátrahajtható kijelzőnek. Tábla módban a hátoldalra kerülő billentyűzetet természetesen letiltja a rendszer, így nem kell tartani a véletlen billentyűlenyomások okozta kellemetlenségektől. Ezeken felül úgynevezett sátor mód is rendelkezésre áll, ami például képek vagy videók megtekintésekor jöhet jól.

Az elegáns dizájnnal büszkélkedő, piros és ezüst kivitelben egyaránt elérhető Pavilion x360 külső része Soft Touch borítást kapott, ami ellenáll az ujjlenyomatoknak, ugyanakkor megérinteni is kellemes. A billentyűzet felőli részen már szálcsiszolt alumínium borítással találjuk szembe magunkat, ami elegáns megjelenést kölcsönöz a terméknek.

Hogy mi lapul a billentyűzet alatt? Nos, sokan várhatnák, hogy a termék a Haswell platformra alapoz, ám nekik csalódniuk kell: a HP költséghatékonysággal kapcsolatos megfontolásból inkább a Bay Trail mellett tette le a voksát. A Lenovo Yogájára hasonlító Pavilion x360 fedélzetén egy Pentium sorozatú, N3520 típusú Bay Trail SoC lapul, amelyhez 4 GB-nyi rendszermemóriát és egy 500 GB-os merevlemezt társítottak. Sajnos SSD meghajtóról abszolút nem esik szó, még csak opció szintjén sem. Cserébe viszont lesz WiFi és Bluetooth támogatás, sőt, egyes térségekben opcionálisan a DataPass 3G+/4G támogatásban rejlő lehetőségek is kiaknázhatóak lesznek.

A 399 dolláros Pavilion x360 esetében jó hír, hogy az 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő érintőkijelző IPS technológiára támaszkodik, azaz széles betekintési szögekkel és remek képminőséggel áll a felhasználók rendelkezésére. A fedélzeten 3 USB port, egy normál méretű HDMI videó kimenet, illetve egy HP TrueVision HD webkamera is helyet kapott. Az újdonság Beats Audio hangrendszerrel érkezik. A mindössze 21,9 milliméter vastag konvertibilis noteszgép 1398 grammot nyom a mérlegen, operációs rendszerként pedig Windows 8.1-et alkalmaz. Arról sajnos nincs pontos információ, hogy egyetlen teljes akkumulátortöltéssel pontosan mennyi ideig üzemel az újdonság.

A Pavilion x360 piros kiadása február 26-ától lesz elérhető kereskedelmi forgalomban – elsőként az Amerikai Egyesül Államok területén. A 4G-képes modellek érkezésére pedig nyár folyamán számíthatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward