Könnyű és kecses noteszgépekkel jelentkezik a Dell

Sok érdekességről rántotta le a leplet a Dell, amelyek között több vonzó modellt is találunk.

Könnyű és kecses noteszgépekkel jelentkezik a Dell

A hamarosan privát vállalattá alakuló Dell több érdekes újdonságról is lerántotta a leplet, amelyek között nagyfelbontású LCD kijelzővel ellátott noteszgép éppúgy lapul, mint pofás konvertibilis tábla, illetve hagyományos tábla. Az újdonságok közül a Windows 8.1-es konfigurációk október 18-án, a Windows 8.1 hivatalos megjelenésének napján válnak elérhetővé.

Dell XPS 11
Dell XPS 11

A friss termékek sorát az XPS 11-es konvertibilis tábla nyitja, ami gyártója szerint a legvékonyabb, legkompaktabb megoldásnak minősül ebben a kategóriában. A 11,6 colos képátlójú érintőkijelző félelmetesen magas, 2560 x 1440 pixeles natív felbontást alkalmaz és a speciális zsanérnak köszönhetően 360 fokban elforgatható, így a billentyűzet mögé is hajthatjuk. Az LCD érintőkijelző a Corning Gorilla Glass NBT üvegrétegének köszönhetően ellenáll a karcokkal szemben, ami igazán jó hír. Az 1134 grammos XPS 11 vastagsága 11 és 14 milliméter között helyezkedik el, azaz tényleg meglepően könnyű és kecses, még ultrabook mércével nézve is. A termék billentyűzete az XPS sorozat felsőkategóriás tagjaiéhoz hasonlóan háttérvilágítást is kapott.

Dell XPS 11
Dell XPS 11

Sajnos a Dell a későbbi hivatalos megjelenés miatt egyelőre nem rántotta le a leplet az XPS 11 hardverkomponenseinek tulajdonságairól, de annyi azért kiderült, hogy a vonzó konvertibilis tálba Core i sorozatú - valószínűleg Haswell alapú ULV - mobil processzorokkal válik elérhetővé, alapára pedig 999,99 dollár lesz.

Dell XPS 11
Dell XPS 11

Az XPS 11 mellett érkezik az XPS 15 is, ami már 15,6 colos képátlójú, 3200 x 1800 pixeles natív felbontású IGZO LCD panelt alkalmaz. A véletlenül éppen 2014 grammos notebook Haswell mobil processzort alkalmaz, az adatok tárolásáról pedig különleges megoldás segítségével gondoskodik. A merevlemezek listáján 500 GB-tól 1 TB-ig terjednek az opciók, de ezek mellé 32 GB-os mSATA SSD is jár, ami rugalmasabbá, gyorsabbá varázsolja a rendszert. Merevlemez helyett opcionálisan akár 512 GB-os SSD meghajtót is kérhetünk a termékbe. Az adott Core i5-ös vagy Core i7-es sorozatú Haswell processzor integrált videó vezérlője mellett természetesen Nvidia GeForce videokártya is helyet kap majd a rendszerben. Ez a modell várhatóan 1499,99 dolláros alapáron tűnik fel az üzletek polcain.

Dell XPS 13
Dell XPS 13

A fentebb említett két újdonság közé beékelődik még az XPS 13 is, ami egy Haswell alapú ultrabooknak tekinthető. Az 1080p-s érintőkijelzővel ellátott ultrabook vonzó akkumulátoridővel büszkélkedik, kijelzője pedig az ún. edge-to-edge dizájnt követi, azaz a 13,3 colos képátlójú LCD kijelzőt tartalmazó fedlap akkora lesz, mint egy klasszikus 11,6 colos LCD kijelzőt alkalmazó ultrabooké. Jó hír, hogy az érintőkijelzőt ebben az esetben is egy Gorilla Glass NBT üvegréteg védi a karcoktól és a kisebb sérülésektől. A processzor szerepét Core i3-as, Core i5-ös vagy Core i7-es központi egység töltheti be, videó vezérlőből pedig Intel HD 4400-as típusú megoldás áll rendelkezésre, külön videokártya nem. A Haswell alapú könnyű és kecses noteszgép akkumulátoros üzemideje várhatóan 10 óra magasságában helyezkedik el. A kompakt ultrabook 1361 grammot nyom a mérlegen, alapára pedig 999 dollár lesz.

Dell Venue táblák
Dell Venue táblák

A három új Windows 8.1-es noteszgép mellé két új Windows 8-as táblagép is érkezik, de rajtuk kívül két új Android alapú megoldás is tiszteletét teszi a piacon.

A Windows 8-as megoldások között a Venue 8 Pro és a Venue 11 Pro lapul, amelyek sorrendben 299,99 dolláros, illetve 499,99 dolláros alapáron érkeznek. Az Android alapú táblák között a Venue 7 és a Venue 8 bújik, amelyek sorrendben 149,99 dolláros, illetve 179,99 dolláros alapárral büszkélkednek és furcsa módon Clover Trail alapokon nyugszanak. Az újdonságokról egy külön hír keretén belül korábban már részletesebben is beszámolunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward