Könnyen szerelhető Mini-ITX ház a Lian Li-től

Az új számítógépház egyelőre még csak prototípus formájában létezik, de kétségtelenül ígéretes, ötletes megoldásnak tűnik.

Könnyen szerelhető Mini-ITX ház a Lian Li-től

A Mini-ITX formátumú rendszerek általában kompaktak és nagyon helytakarékosak, ám pont ezek a tulajdonságok azok, amelyek miatt sok esetben rémálom egy-egy ilyen konfiguráció szerelése. Amennyiben a kiválasztott hardverkomponensek beférnek az adott Mini-ITX számítógépházba, akkor újabb probléma szokott jelentkezni: a szűkös beltér miatt viszonylag nehéz elvégezni a szükséges szerelési munkálatokat - a küzdelem sokszor a felhasználók kezeinek sérülésével is járhat, ha egy olcsóbb számítógépházról van szó, amelyben élesek a lemezek élei.

A Lian Li a fenti problémára megoldásként a PC-Q33-as számítógépházat ajánlja, amely alumínium vázzal és alumíniumból készített oldallapokkal, a gyártótól megszokott minőségi kivitelben érkezik. A ház előlapja és tetőlapja egy mozdulattal előre hajtható, így az alaplaptálca és a tápegység bővítőhelye könnyedén hozzáférhetővé válik: innentől tulajdonképpen az egész számítógépház szerelése gyerekjáték.

A Mini-ITX és Mini-DTX formátumú alaplapokat fogadó ház alaplaptálcája alá került a tápegység bővítőhelye, mellette pedig két darab merevlemez bővítőhely sorakozik, amelyek 3,5 colos adattárolókat fogadnak. A 2,5 colos adattárolók a ház előlapjának belsején kialakított bővítőhelyekben foglalhatnak helyet, amelyekből szám szerint három áll rendelkezésre. PCI bővítőhelyekből kettőt kapunk. A komponensek a számítógépház speciális felépítése miatt nagyon könnyen hozzáférhetőek.

A kompakt, mindössze 2,18 kilogrammos tömeggel büszkélkedő számítógépház 229 milliméter széles, 330 milliméter magas és 248 milliméter mély, így belsejében igencsak kevés hely áll a különböző komponensek rendelkezésére. Videokártyából maximum 220 milliméter hosszú példány fér el, tápegységből pedig maximum 200 milliméter hosszú modellt alkalmazhatunk. A processzorhűtő esetében szerencsére már sokkal jobb a helyzet, ugyanis a termék magas felépítése miatt akár egy 180 milliméter magas processzorhűtőt is gond nélkül el tud szállásolni.

Az újdonság megfelelő szellőzéséről egyetlen 120 milliméteres átmérőjű hátlapi ventilátor gondoskodhat. A házban igény esetén elhelyezhető egy 120 milliméteres hőleadó radiátor, ha folyadékhűtő rendszerben gondolkodunk, de akár külső hőleadó radiátort is lehet alkalmazni, ugyanis a ház hátulján megtalálhatóak a csövek kivezetéséhez szükséges furatok is. A ház szellőzésének javítása érdekében mind a jobb, mind pedig a bal oldallap kapott egy-egy nagyméretű szellőzőt. A szálcsiszolt alumínium előlapon a szokásos audió csatlakozók mellett két USB 3.0-s port is helyet kapott.

A Lian Li PC-Q33 egyelőre még csak prototípus formájában létezik, így várható megjelenésével és várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward