Könnyebb lesz tartalomgyártásra való noteszgépet választani

A Studio Branding programmal az Nvidia az Apple vitorlájából szeretne kifogni egy kis szelet.

Könnyebb lesz tartalomgyártásra való noteszgépet választani

Az Nvidiánál elhatározták, segítenek eligazodni a nagyteljesítményű noteszgépek szegmensében mindenkinek, aki tartalomgyártásra keres megfelelő konfigurációt. Ezek a modellek természetesen rendszerint játékra is kiválóak lesznek, de ezt csak csendben említjük meg. A vállalat éppen ezért elindította a Studio Branding névre keresztelt programot, amelynek lényege, hogy bizonyos hardveres feltételek teljesülése esetén Quadro RTX Studio, illetve GeForce RTX Studio plecsnit kap az adott notebook, vagyis hivatalosan is jó választás lehet tartalomkészítésre.

Galéria megnyitásaAhhoz, hogy egy konzumer vagy üzleti notebook kiérdemelje az említett minősítések valamelyikét, feltétlenül szüksége lesz egy legalább 15 hüvelykes képátlójú, 4K vagy Full HD felbontással működő kijelzőre, 16 GB-nyi rendszermemóriára, legalább 512 GB-os SSD-re, valamint egy 45 W-os TDP kerettel rendelkező, „H” sorozatú Intel mobil processzorra, ami a Core i7-es sorozatot erősíti. Videokártya frontján csak olyan modellek felelnek meg, amelyek rendelkeznek Tensor és RT magokkal, azaz csak a GeForce RTX és a Quadro RTX sorozatból kerülhet ki a végső modell. GeForce fronton legalább GeForce RTX 2060-as, Quadro fronton pedig legalább Quadro RTX 3000-es sorozatú megoldásra lesz szükség.

Galéria megnyitásaGaléria megnyitásaA feltételeket teljesítő noteszgépek megkapják a megfelelő plecsnit. Egyelőre 17 notebook szerepel a felhozatalban, amelyek egyebek mellett az Acer, az ASUS, a Dell, a Gigabyte, a HP, az MSI, illetve a Razer műhelyében készültek. Ezek a notebookok jellemzően 1599 dolláros alapárral rendelkeznek, de ezen a téren nincs megkötés.

Hogy miért indult el az új program? Alighanem az AMD GPU-val szerelt MacBook Pro sorozatnak szeretne méltó konkurenciát állítani az Nvidia, ugyanis a bejelentésben is többször emlegetik az almás notebookokat. Az Apple mostanában kicsit bukdácsol ebben a szegmensben, ugyanis a pillangómechanikás billentyűzetek a sokadik fejlesztés után sem igazán akarnak hibamentesen működni, professzionális szoftverfejlesztés terén pedig szintén kritikák érik a vállalatot. Pont ezekből szeretne előnyt kovácsolni az Nvidia az új programmal. Az első RTX Studio sorozatú noteszgépekre már nem kell sokat várni, ugyanis június folyamán a boltok polcaira kerülnek

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap