Komplett folyadékhűtéssel érkezik az új GTX 1080-as VGA

A Corsair és az MSI együttműködéséből született videokártya hibrid folyadékhűtést kapott, és természetesen gyárilag megemelt órajeleken ketyeg.

Komplett folyadékhűtéssel érkezik az új GTX 1080-as VGA

A Corsair és az MSI együttműködésének köszönhetően egy újabb különleges GeForce GTX 1080-as videokártyával gazdagodott a piac, az újdonság pedig a Corsair Hydro GFX GTX 1080 nevet kapta.

A gyárilag megemelt órajeleken ketyegő videokártya melegedő komponenseit egy kompakt folyadékhűtő szett hűti, ami a GPU által termelt hőt zárt folyadékhűtő rendszer segítségével vezeti el, a memóriachipeket és a VRM áramkört pedig ventilátor alapú hűtéssel szolgálja ki. Gyakorlatilag egy Corsair Hydro Series H55-ös kompakt folyadékhűtő szettről van szó. A hátoldalra egy hátlapi hűtőlemez került, amely az MSI logóját és a gyártóra jellemző motívumokat viseli.

Az új videokártya a gyári tuning jóvoltából nagyjából 10%-kal gyorsabb a referencia órajeleken ketyegő társainál, az egyedi hűtés pedig nagyjából 50%-kal alacsonyabb üzemi GPU hőmérsékletet eredményez, vagyis jó eséllyel további tuningra is van lehetőség.

A GPU egyébként OC Módban 1708 MHz-es alap- és 1847 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelen üzemel, de Gaming Mode alkalmával már csak 1688/1822 MHz-es, Silent Mode esetén pedig a referenciának megfelelő 1607/1733 MHz-es órajelek állnak rendelkezésre. A 8 GB-nyi GDDR5X típusú fedélzeti memória Silent és Gaming módban 10010 MHz-es, OC módban pedig 10108 MHz-es effektív órajelen dolgozik.

A stabil működéshez egy nyolctűs PCI Express tápkábelre lesz szükség, a videó kimenetek között pedig ezúttal is egy HDMI 2.0b, egy Dual-Link DVI, illetve három darab DisplayPort 1.4-es csatlakozó sorakozik. Az új videokártya 270 milliméter hosszú, 111 milliméter széles és 40 milliméter magas, míg a hűtés 151 milliméter magas, 118 milliméter széles és 52 milliméter vastag. Előbbi 1249 grammot, utóbbi pedig 1286 grammot nyom a mérlegen.

A Corsair és az MSI által közösen piacra dobott Hydro GFX GTX 1080-as videokártya rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 850 euró lesz. Pont ennyibe kerül a Zotac nemrégiben bemutatott, folyadékhűtő blokkal ellátott újdonsága is, legalábbis az aktuális árlisták alapján.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward