Kompakt videokártya házak a PowerColortól

A vállalat két újdonságot mutatott be, amelyek ezúttal nem a csúcsteljesítményt hajszolják, sokkal inkább a hordozhatóságra és a helytakarékosságra fókuszálnak.

Kompakt videokártya házak a PowerColortól

A külső videokártya házakból egyre nagyobb kínálat mutatkozik a piacon, de a termékek még így is csak egy egészen pici szeletet képeznek a PC piacon, ami csak egy hasonlóan pici felhasználói réteget céloz meg. A PowerColor jóvoltából hamarosan tovább bővülhet a kínálat, ám ezúttal a helytakarékos felépítésen lesz a hangsúly, nem a csúcsteljesítményen.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A vállalat által bemutatott újdonságok közül a TB-180/240FU termékkóddal ellátott változat 180 vagy 240 wattos külső tápegységgel érkezik, így akár egy GeForce GTX 1070-es vagy egy Radeon RX 570-es videokártyát is képes kiszolgálni, ugyanis a TDP határt 150 wattnál húzták meg. A PCI Express 3.0 x16-os slot a Thunderbolt 3-as szabvány sajátosságai miatt ezúttal is csak x4-es sávszélességgel dolgozik, ahogy azt az efféle termékeknél már megszokhattuk. Opcionálisan két darab USB 3.0 Type-A, illetve egy Gigabites Ethernet porttal is rendelkezhet a termék, a rendszer hűtéséről pedig opcionális 8010-es ventilátor gondoskodhat. Maga a doboz maximum 175 milliméter hosszú, 131 milliméter széles és 38 milliméter magas videokártyát fogad, az adott rendszerhez pedig Thunderbolt 3-as USB-C porton keresztül csatlakozik.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A másik eGFX ház már egy speciális megoldás, hiszen MXM formátumú mobil videokártyákat fogad, amelyek az átlagfelhasználók számára nem igazán hozzáférhetőek (valószínűleg gyárilag lesz benne mindig valami). A TCX-DA már 220 vagy 240 wattos külső tápadaptert használ, fedélzetén pedig Radeon RX 570-es vagy GeForce GTX 1060-as videokártya kaphat helyet. A ház csak 153 milliméter széles, 134 milliméter mély és 54 milliméter magas, azaz meglehetősen helytakarékos. Csatlakozói között három darab DisplayPort és egy HDMI videó kimenet, valamint két darab USB 3.0 Type-A port található. Az adott rendszerhez ez a modell is Thunderbolt 3-as USB-C porton keresztül csatlakozik, mint összes többi társa.

A PowerColor tervei szerint a fentebb bemutatott külső videokártya házak csak az OEM/ODM partnereken keresztül lesznek elérhetőek, természetesen sajátmárkás kiadásban. Várható megjelenésükről és áraikról egyelőre nem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward