Kompakt projektorokkal rukkolt elő az LG

A dél-koreaiak okostelefonokhoz, tabletekhez vagy noteszgépekhez szánják az PW800 és a PF1500 modelleket.

Kompakt projektorokkal rukkolt elő az LG

Az LG-nél sosem sem pihennek a szakemberek, és ennek köszönhetően most két új LED-es projektor érkezéséről számolhatunk be. A hordozható készülékek a Minibeam termékcsaládot fogják gyarapítani, és mivel a vállalat különböző igényeket szeretne velük kielégíteni, így nem jelentenek egymásnak konkurenciát.

LG Minibeam Pro

Az erőteljesebb, de éppen ezért nagyobb projektor a Minibeam Pro néven érkezik, és a PF1500 termékkóddal lehet majd pontosan beazonosítani. Az igazi apróság pedig a Minibeam TV névre hallgat, és PW800 a modellszáma. Mindkét eszköz úgy lett tervezve, hogy könnyebb legyen a megszokott projektoroknál, így bármelyik elfér például egy hátizsákban, de ilyen téren a PW800 brillírozik majd igazán. Az LG a kompaktság miatt az okostelefonokat, a táblagépeket és a notebookokat látja a Minibeam projektorok ideális társának. Az vetítők beüzemelése is játszi könnyedségű, néhány pillanat alatt munkára lehet fogni bármelyik Minibeamet, szóval igazán felhasználóbarát megoldásokról beszélhetünk. Az LG újdonságai lenyűgöző üzemidővel rendelkeznek, a sajtóközleményben foglaltak alapján a LED-es fényforrásnak köszönhetően előreláthatólag 30 ezer órán át tudnak majd világítani. Lefordítva ez nagyjából annyit tesz, hogy napi nyolcórás használattal számolva is – ami azért lássuk be, eléggé extrém – több mint 10 évet vészelhetnek át, mielőtt cserére szorulna bennük a világítótest.

LG Minibeam Pro

A párosból a Minibeam Pro lesz az, aminél már valóban komoly élménnyel lehet számolni például filmezés alkalmával, de akár irodai környezetben, egy tárgyalóterem asztalán is képes megállni a helyét. Ez a készülék 1080p támogatással dolgozik, és ha a szükség úgy hozza, akár 120 hüvelykes képátlónál is minőségi eredményt tud produkálni. A fényereje az ANSI szabványnak megfelelően mérve 1400 lumenes, ez azt jelenti, hogy akár sötétítés nélkül is használható lesz – de persze azért, ha egy mód van rá, akkor mégiscsak érdemesebb behúzni a függönyöket a használata előtt. A kontrasztaránya eléri a 150 000:1-hez értéket, és a lehető legjobb eredmény elérése érdekében az LG RGB LED-et használ a világításhoz. A PF1500 működik kábeles összeköttetéssel, de akár vezeték nélkül is képes kapcsolatot teremteni, ami különösen jó hír az okostelefonokra és táblagépekre tekintettel. Sőt, dokumentumokat és filmeket (DivX HD) akár USB-n keresztül is meg lehet rajta tekinteni. Külső hangszóró Bluetooth-on kapcsolódhat hozzá, így még teljesebbé varázsolható az általa nyújtott élmény például egy „mozizás” során. Van benne torzítás korrekció is, és némi optikai zoommal még tovább lehet növelni a vetítési távot úgy, hogy a minőség még nem romlik. Ez a szerkezet 132 x 220 x 84 milliméteres vonalakkal határolható körül, és megközelítőleg 1,5 kilót nyom.

LG Minibeam TV

A Minibeam TV az LG elmondása alapján tökéletes utódja a vállalat egyik legkeresettebb miniprojektorának, a PA75K-nak. Ez a készülék nagyobb fényerőre képes már úgy, hogy közben kisebb és kevesebb energiát emészt fel. A felbontása 1280 x 800 képpontos, és valamivel több mint 3 méteres távolságból akár 100 colos képátlójú vetítésre is lehetőséget biztosít. Itt már csak 800 lumenes (ANSI) fényerővel lehet számolni, és ezzel együtt a kontraszt mértéke is csökkent, de ilyen tekintetben még így is 100 000:1-hez arányt nyújt. A dinamikus színvilágról ezúttal is RDG LED izzó gondoskodik. Ennek a készüléknek az igazi különlegessége az, hogy az apró mérete ellenére még egy TV tuner is került bele – a nevét is erről kapta. Ráadásul ez a világ első olyan hordozható projektora, ami világszerte elérhető lesz, és ilyen funkcióval kecsegtet. Emellett az LG itt is gondoskodott arról, hogy egy USB-s adathordozóról közvetlenül is lehessen filmezni vagy irodai prezentációkat tartani. És akárcsak a PF1500-nál ennél a vetítőnél is jöhet a forrás vezetékes kapcsolaton, de vezeték nélkül is. A HDMI csatlakozón pedig támogatja a Full HD-t, azonban mivel alacsonyabb a vetítő valós felbontása, így ennek itt nagy jelentősége valójában nincs. A gömbölyded kütyü mindössze 140 x 140 x 50 milliméteres térfogattal büszkélkedhet, és nagyjából 600 grammot nyom, vagyis a képességeihez képest valóban kiválóak a fizikai paraméterei.

Az LG Minibeam Pro (PF1500) és a Minibeam TV (PW800) nem sokat várat már magára, napokon belül kereskedelmi forgalomba kerül az Egyesült Államokban, illetve a vállalat hazájában, Dél-Koreában is. A PF1500 ára 1000 dollár körül fog alakulni, azt viszont még nem tudjuk, hogy a szerényebb modellért mennyit fog elkérni a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward