Kompakt PC passzív hűtéssel, akár autóba is

Az új, strapabíró, ventilátor nélküli konfiguráció autóban is helyet kaphat.

Kompakt PC passzív hűtéssel, akár autóba is

Az AMOS-3002-es ultra kompakt PC a VIA EPIA-P900-as, Pico-ITX formátum köré épülő alaplapját alkalmazza, ami egy kétmagos, 1 GHz-es magórajelen ketyegő, 64-bites támogatást is kínáló VIA Eden X2 processzornak, valamint a népszerű VX900H MSP-nek (Media System Processzor) ad helyet. A rendszer teljesen passzív hűtéssel érkezik, méghozzá egy igen strapabíró, kompakt házban.

Maga a ház 19,7 x 10,4 x 4,9 centiméteres mérettel bír, a benne elhelyezett konfiguráció pedig gond nélkül üzemel a -20 és +60 Celsius fok közötti hőmérséklettartományon belül. Az 50 G-s "sokkhatásoknak" is ellenálló rendszer ideális lehet autókban, illetve egyéb járművekben történő felhasználásra, de kioskokban, információs pultokban és egyéb beágyazott rendszerekben is ütőképesen alkalmazható. Amennyiben még szélesebb hőmérséklettartományon belül szeretnénk használni az AMOS-3002-es modellt, választhatunk hozzá VIA EPIA-P830-as alaplapot is, amely 1 GHz-es Nano E sorozatú processzort tartalmaz, így már a -20 és +70 Celsius fok közötti hőmérséklettartományban is elketyeg a rendszer.

A hangtalanul üzemelő PC hardveres gyorsítás mellett játssza le az MPEG-2-es, WMV9-es és H.264-es tartalmakat – lehet szó akár 1080p-s videóról is. Az új konfiguráció CFast slottal fogadja a SATA alapú Flash adattárolókat, de opcionálisan egy „bővítőház” segítségével akár 2,5 colos SATA meghajtóra is bízhatjuk az adattárolással járó feladatokat.

Az előlapon és a hátlapon több csatlakozó is látható, ezek között két COM port, hat darab USB 2.0-s port, vonal ki- és bemenet, egy DIO port, valamint egy D-Sub és egy HDMI videó kimenet lapul. A hálózati kommunikációról két darab Gigabites Ethernet vezérlő gondoskodik, de opcionálisan, Mini-PCIe bővítőkártya formájában akár 3G, illetve WiFi támogatással is felruházható a kompakt PC.

A VIA AMOS-3002 hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az újdonsággal kapcsolatban további információ itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward