Kompakt mobil projektor NEC módra

Ugyan nem akkumulátoros termékről van szó, de mérete és tömege alapján így is könnyedén hordozható a LED-es újdonság.

Kompakt mobil projektor NEC módra

A mobil projektorok tábora most egy újabb taggal bővült, hála az NEC mérnökeinek, akik elkészültek az NP-L102W modellel. A szóban forgó "apróság" ugyan nem a "pico projektor" kategóriába tartozik, mégis meglehetősen kompakt ahhoz, hogy üzleti- vagy magánút alkalmával magunkkal cipeljük. Maga a projektor 238 milliméter széles, 177 milliméter mély és 44 milliméter magas, tömege pedig 1400 gramm körül helyezkedik el.

Az elegáns kivitelben érkező, rengeteg szellőzővel rendelkező apróság LED-es fényforrást alkalmaz, amely nagyjából 20000 üzemórás élettartammal bír. Az új DLP projektor (0,45" DMD) natív felbontása 1280 x 800 pixel, maximális felbontása pedig 1600 x 1200 pixel. Az 1000 ANSI lumenes fényerősséggel büszkélkedő újdonság akár 10 000:1 kontrasztarány biztosítására is képes.

Az új modell esetében a vetítési távolság 50 centiméter és 300 centiméter között helyezkedik el, a kivetített kép képátlója pedig 40 centimétertől (17") 250 centiméterig (100") terjed. A mobil multimédiás projektor D-Sub és HDMI videó bemenettel egyaránt rendelkezik, de emellett RCA videó bemenet és sztereó audió bemenet is található rajta. Amennyiben szükséges, a PC képét USB kapcsolaton keresztül is fogadni tudja a rendszer, hála az USB Display támogatásnak. A hangzásról egy 2 wattos monó audió rendszer gondoskodik, a kényelmes kezelhetőségért pedig egy távirányító felel.

Az 1 GB-nyi belső memória SD memóriakártyával bővíthető, méghozzá 32 GB-ig. A repertoárban emellett USB 2.0-s port is lapul, így a projektorhoz külső adattároló is kapcsolható. Mivel multimédiás projektorról van szó, így beépített multimédialejátszó is rendelkezésre áll, ami egyebek mellett a Microsoft Word, Excel és PowerPoint fájlok kezelésére is képes, sőt, akár az Adobe PDF dokumentumokkal is megbirkózik – ez a képesség nem csak prezentáció alkalmával jöhet jól. Az új projektor a 3D-s tartalmak megjelenítésére is képes, igaz, e funkció élvezetéhez DLP Link kompatibilis aktív 3D-s szemüvegre van szükség.

A számítógéppel és számítógép nélkül egyaránt remekül használható újdonság automatikus trapéztorzítás-korrekcióval működik és manuális fókusszal is rendelkezik. Extraként a rendszer a fal színéhez is képes alkalmazkodni, hála a beépített falszín-korrekciós lehetőségnek. A termék normál módban 110 wattot, ECO módban 72 wattot, energiatakarékos készenléti állapotban pedig 0,5 wattot fogyaszt.

Az NP-L102W típusjelzéssel ellátott projektor hamarosan forgalomba kerül, ára pedig 799 dollár magasságában helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward