Kompakt gamer alaplappal rukkolt elő az ASUS

Az ASUS legfrissebb gamer alaplapja viszonylag jó áron kínál rengeteg extrát.

Kompakt gamer alaplappal rukkolt elő az ASUS

Az ASUS RoG részlege, amelyben rendszerint felsőkategóriás, kifejezetten játékosoknak szánt termékek lapulnak, nemrégiben egy meglehetősen érdekes alaplappal rukkolt elő. A B85M-Gamer névre keresztelt újdonság (hasonlóan a B85 Pro Gamer-hez) egy költséghatékony chipsetre épül, de tele van zsúfolva extrákkal.

Mivel üzleti lapkakészletről van szó, így a tuningról sajnos le kell mondani – de ez talán nem tragédia.

Az LGA-1150-es processzorokat fogadó deszka négyfázisú DiGi+ tápáramkört kapott, DDR3-as memóriafoglalatból pedig összesen négy lapul rajta – utóbbiakban összesen maximum 32 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es rendszermemória foglalhat helyet.

A bővítőhelyek között egy PCI Express 3.0 x16-os, illetve két darab PCI Express 2.0 x1-es slot sorakozik, SATA portokból pedig hatot kapunk: a négy szürke 6 Gbps-os, a két fekete pedig 3 Gbps-os sávszélességet kínál. RAID támogatás nincs. A Gigabites Ethernet vezérlő szerepét egy Intel gyártmányú megoldásra osztották, amely Anti-surge LANGuard eljárással is fel van vértezve – ez viharos, villámokkal tarkított időjárás közepette jöhet különösen jól. A hálózati vezérlő játékra optimalizálva érkezik, így a hagyományos megoldásokhoz képest nagyobb UDP teljesítményt kínál.

A kiváló hangzásról RoG SupremeFX audió rendszer gondoskodik, természetesen leválasztott nyomtatott áramköri lappal. A rendszer lelkét egy Realtek ALC1150-es audió vezérlő adja, amelyhez 300 ohmos fejhallgatók meghajtására képes fejhallgató előerősítő, valamint EMI "védőpajzs" egyaránt jár. A még jobb hangminőségről ELNA gyártmányú prémium audió kondenzátorok gondoskodnak. USB 3.0-s portokból két előlapit és két hátlapit kapunk, az USB 2.0-s csatlakozók között pedig két hátlapi és négy előlapi sorakozik. A videó kimenetek között ezúttal egy D-Sub és egy HDMI portot találunk.

A microATX formátumú B85M-Gamer alaplap 23,3 x 20,6 centiméteres mérettel rendelkezik. Az újdonság mellé remekül passzolhat egy Pentium, Core i3-as vagy Core i5-ös sorozatú processzor, valamint egy középkategóriás videokártya, így viszonylag olcsón építhető gamer konfiguráció.

Az ASUS B85M-Gaming hivatalos ajánlott végfelhasználói árával, illetve hivatalos megjelenésének időpontjával kapcsolatban egyelőre nincs konkrét információ. A pletykák alapján március közepén jelenhet meg az újdonság az üzletek polcain, ára pedig valahol 90 és 100 euró között helyezkedhet el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward