Kompakt folyadékhűtő szett hatalmas hőleadó radiátorral

A Thermaltake legújabb kompakt folyadékhűtő szettje igazán combosra sikeredett.

Kompakt folyadékhűtő szett hatalmas hőleadó radiátorral

A Thermaltake bemutatta legújabb kompakt folyadékhűtő rendszerét, amely ezúttal 360 milliméteres hőleadó radiátort alkalmaz, azaz meglehetősen komoly hűtőteljesítményt biztosít az adott rendszer számára.

A Water 3.0 Ultimate névre keresztelt folyadékhűtő szett egy réz talpazattal ellátott folyadékhűtő blokkot kapott, amelyben természetesen egy megbízhatóan üzemelő nagyteljesítményű szivattyú is lapul. A szivattyú 12 voltos üzemi feszültséget igényel, fordulatszáma pedig 3600 RPM. A folyadékhűtő blokkot 326 milliméter hosszú gumicsövek kapcsolják össze a nagyméretű hőleadó radiátorral.

A szett hőleadó radiátora egy igazi monstrum, hiszen nem kevesebb, mint három darab 120 milliméteres ventilátort fogad, és igény esetén a másik oldalára is fel lehet szerelni további három darab 120 milliméteres légkeverőt, így a hűtőteljesítmény hatékonyan fokozható. Az alumínium hőleadó radiátor 393 milliméter hosszú, 120 milliméter széles és 27 milliméter vastag.

A gyárilag mellékelt három ventilátor PWM támogatással érkezik, és mindegyiknek 1000-2000 rpm a fordulatszáma, zajszintjük pedig 20 dB(A). A légkeverők 120 x 120 x 25 milliméteres mérettel bírnak, maximális léghozamuk pedig 99 CFM.

A gyárilag összeszerelt, hűtőközeggel feltöltött Water 3.0 Ultimate könnyedén beszerelhető az adott számítógépházba, igaz, vásárlás előtt feltétlenül meg kell győződni róla, van-e egyáltalán hely egy ekkora hőleadó radiátornak. Hogy az új szett mely számítógépházakkal kompatibilis? Az alábbiakkal biztosan:

• Thermaltake: Urban T81, Core V71

• Coolermaster: COSMOS SE, COSMOS II, HAF X

• Fractal Design: ARC XL

• Corsair Obsidian: 760T, 750D, 900D

• NZXT: Phantom 630, Phantom 820 H630, Source 530, Switch 810

A folyadékhűtő blokk egyébként minden modernebb processzorfoglalatra felszerelhető, hiszen a termék a mellékelt rögzítőknek köszönhetően az Intel LGA-1150/1155/1156/1366/2011 mellett az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+ processzorfoglalataival egyaránt együtt tud működni.

A Thermaltake legújabb folyadékhűtő szettje hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward