Kompakt folyadékhűtő szett a Zalman-tól

A kompakt folyadékhűtő szettekből egyre többféle modell van jelen a piacon, ami arra enged következtetni, hogy ezeket a termékeket egyre többen választják konfigurációjuk processzorának hatékony hűtéséhez. Az egyszerűen felszerelhető, karbantartást nem igénylő termékek között találunk jó és kevésbé jó modelleket egyaránt. A kínálat most egy újabb taggal bővült: a Zalman is beszállt az említett szegmensbe, ahol CNPS20LQ névre keresztelt megoldásával próbál majd labdába rúgni a riválisok megoldásaival szemben.

Kompakt folyadékhűtő szett a Zalman-tól

A kompakt folyadékhűtő szettekből egyre többféle modell van jelen a piacon, ami arra enged következtetni, hogy ezeket a termékeket egyre többen választják konfigurációjuk processzorának hatékony hűtéséhez. Az egyszerűen felszerelhető, karbantartást nem igénylő termékek között találunk jó és kevésbé jó modelleket egyaránt. A kínálat most egy újabb taggal bővült: a Zalman is beszállt az említett szegmensbe, ahol CNPS20LQ  névre keresztelt megoldásával próbál majd labdába rúgni a riválisok megoldásaival szemben.

A szóban forgó kompakt folyadékhűtő rendszert eredetileg az Asetek tervezte, aki ismert és elismert OEM folyadékhűtő gyártónak minősül a piacon. A CNPS20LQ egyetlen ventilátorral ellátott hőleadó radiátorral érkezik, ám a radiátorra igény esetén egy második légkeverőt is felszerelhetünk, így növelhetjük a rendszer hűtőteljesítményét. Maga a hőleadó radiátor 120 x 158 x 25 milliméteres mérettel érkezik és rendelkezik egy kisméretű tágulási tartállyal is, ami az egység házán belül helyezkedik el.

A rendszerhez tartozik egy folyadékhűtő blokk is, amelyben egy szivattyú kapott helyet. A szivattyú négytűs ventilátor csatlakozó segítségével illeszkedik a processzorventilátor tápcsatlakozójának foglalatába és természetesen PWM támogatással is rendelkezik.

A folyadékhűtő blokk és a hőleadó radiátor között flexibilis csövek teremtenek kapcsolatot – az egész szett egy zárt, karbantartást nem igénylő rendszer formájában érkezik. Maga a folyadékhűtő blokk rézből készült, talpazatán pedig gyárilag felvitt hővezető paszta található, amely segít, hogy a hőátadás a lehető legjobb hatásfok mellett történhessen.

A rendszer az LGA-775/1155/1156/1366/2011-es Intel processzorfoglalatokkal, valamint az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1-es processzorfoglalataival egyaránt kompatibilis. A Zalman - aki időközben már a videokártyák piacára is betört - 69,9 euróban állapította meg az újdonság ajánlott végfelhasználói árát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward