Kompakt folyadékhűtő rendszer a Cooler Master-től

A kompakt folyadékhűtő rendszerek piacán újabb versenyző tűnik fel a nem is oly távoli jövőben.

Kompakt folyadékhűtő rendszer a Cooler Master-től

Már több gyártó kínálatában is találkozhatunk olyan kompakt folyadékhűtő rendszerekkel, amelyek összeszerelve, hűtőfolyadékkal feltöltve kerülnek a boltok polcaira, így beszerelésük a felhasználók többsége számára nem jelenthet kihívást. A szegmens legújabb szereplője ezúttal a Cooler Master kínálatából érkezett és a Seidon 120M nevet kapta.

A zárt rendszerű kompakt folyadékhűtőhöz egy 150,3 x 118 x 27 milliméteres mérettel rendelkező alumínium hőleadó radiátort kapunk, amelyen egy 120 milliméteres átmérőjű rendszerhűtő ventilátor teljesít szolgálatot. Az adott processzor által termelt hőt egy rézből készült, mikrocsatornákkal ellátott folyadékhűtő blokk veszi fel, majd a csatornákon keresztül a hőt átveszi a hűtőközeg, amit a beépített szivattyú az alumínium hűtőradiátorhoz továbbít. A felmelegedett folyadékot a rendszer az említet 120 milliméteres átmérőjű légkeverő segítségével hűti le, amely a percenkénti 600-as és 2400-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, így zajszintje 19 dB(A) és 40 dB(A) között helyezkedik el.

Maga a folyadékhűtő blokkba épített szivattyú maximum 17 dB(A) zajt generál. A hőleadó radiátor és a processzorra illeszkedő folyadékhűtő blokk között rugalmas csövek teremtenek kapcsolatot.

Az új kompakt folyadékhűtő rendszer univerzális megoldásnak minősül, ugyanis nem csak az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 és FM2, hanem az Intel LGA-775/1155/1156/1366 és 2011-es processzorfoglalataira is felszerelhető a mellékelt rögzítő keretek segítségével.

A Seidon 120M megjelenésére a közeljövőben lehet számítani, ám az egyelőre rejtély, hogy pontosan mennyibe fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward