Shop menü

KOMPAKT ÉS HANGTALAN ZOTAC MINI PC-K, IMMÁR ALDER LAKE-P ALAPOKON IS

A barebone kivitelben érkező Mini PC-k kiváló választásnak bizonyulhatnak minden olyan területen, ahol a kompakt kivitel és a zajtalan működés kiemelten fontos.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Kompakt és hangtalan Zotac Mini PC-k, immár Alder Lake-P alapokon is

A Zotac kínálatában található ZBox C sorozat frissült, amelynek hatására immár Alder Lake-P típusú központi egységekkel is elérhetőek a kifejezetten kompakt kivitelben érkező, passzív hűtést használó apróságok. Noha alapok terén az összes új CI600-as sorozatú termék ugyanazt kínálja, a típusjelzésük eltérő, méghozzá attól függően, pontosan milyen processzor dolgozik az alaplapon, a passzív hűtés alatt.

Galéria megnyitása

A CI627-es modell esetében egy Core i3-1220P típusú processzort kapunk, ami 10 maggal és 12 szállal rendelkezik, ehhez képest a CI647 fedélzetén már egy 12 maggal és 16 szállal ellátott Core i5-1240P modell teljesít szolgálatot. A csúcsot ebben az esetben a Core i7-1260P képviseli, ami ugyancsak 12 maggal és 16 szállal büszkélkedik, de magasabb órajeleken üzemel.

A Zotac szerint az apró asztali számítógépek kiválóan használhatóak minden olyan környezetben, ahol a csendes működés kifejezetten fontos, így például HTPC szerepkörben, irodai gépként, vagy éppen egyéb helyeken is. A helytakarékosság érdekében VESA keretre szerelhető házzal érkeznek az újdonságok, azaz televízió vagy monitor hátuljára is fel lehet rögzíteni őket, tápellátásuk pedig egy kompakt USB-C tápegységen keresztül történik.

Galéria megnyitása

Az új verziók továbbra is 1,8 literes űrtartalmú házzal érkeznek, ami 204 milliméter széles, 129 milliméter mély és 68 milliméter magas. A barebone konfiguráció formájában értékesített termékek memória, adattároló, illetve operációs rendszer nélkül érkeznek, vagyis ezeket a komponenseket külön kell beszerezni hozzájuk.

A rendszermemória maximum két darab DDR4-3200 MHz-es So-DIMM modul formájában érkezhet, ezek maximum 2 x 32 GB-os kapacitással rendelkezhetnek. Az adatok tárolását egy M.2 2230-as vagy M.2-2242-es PCIe NVMe SSD-re bízhatjuk, ugyanakkor egy 2,5 hüvelykes formátumú meghajtó számára is van hely a házban, természetesen SATA 6 Gbps-os csatolófelület mellett.

Galéria megnyitása

Az újdonságok hátoldalán egy 2,5 Gbps-os és egy 1 Gbps-os LAN csatlakozó (RJ-45), két USB 3.1 Type-A port, egy tápellátást segítő USB-C port, egy USB 2.0 Type-A csatlakozó, valamint egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenet sorakozik. A HDMI 2.0b port maximum 3840 x 2160 pixeles natív felbontást kínál, míg a DisplayPort 1.4-es csatlakozón keresztül maximum 4096 x 2160 pixeles maximális felbontást érhetünk el – mindkét esetben 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett.

Az előlapon találunk még egy SD/SDHC/SDXC memóriakártya-olvasót, egy Thunderbolt 4-es portot, illetve egy USB 3.1 Type-A portot is, méghozzá egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet társaságában. A vezeték nélküli kommunikációról Wi-Fi 5 és Bluetooth 5 támogatással ellátott vezérlőt gondoskodik, amihez egy hátlapi külső antenna társul.

Galéria megnyitása

A ZBox CI600-as sorozat legújabb tagjainak árazásával kapcsolatban egyelőre nincs információ, valamint az sem derült ki, pontosan mikor kerülnek az üzletek polcaira a legújabb konfigurációk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére