Kompakt asztali PC-k és egy pici, de ütős alaplap

A Zotax a CES-szel egy időben több új termékről is lerántotta a leplet, amelyek között barebone és komplett kompakt asztali számítógépeket, valamint egy új, mini-ITX formátummal rendelkező alaplapot találunk - utóbbin Cedar Trail Atom processzor és GeForce GT 520-as videó vezérlő teljesít szolgálatot.

Kompakt asztali PC-k és egy pici, de ütős alaplap

A Zotax a CES-szel egy időben több új termékről is lerántotta a leplet, amelyek között barebone és komplett kompakt asztali számítógépeket, valamint egy új, mini-ITX formátummal rendelkező alaplapot találunk - utóbbin Cedar Trail Atom processzor és GeForce GT 520-as videó vezérlő teljesít szolgálatot.

Új ZBox mini PC-k

A Zotac három új ZBox Mini PC-vel jelentkezik a piacon, amelyek különféle platformok köré épülnek. Az újdonságok esetében közös tulajdonság, hogy minden modell kétféle kiszerelésben kerül a boltok polcaira: az egyik példány barebone kivitelben érkezik, azaz nem tartalmaz 2,5 hüvelykes merevlemezt és rendszermemóriát, ezzel szemben a „Plus” jelöléssel ellátott kiadások minden esetben komplett konfigurációként, HDD-vel és memóriával felszerelve érkeznek.

A három sorozat tagjai egymástól eltérő platformokra épülnek. Az ID80-as modellek az Intel Cedar Trail platformjára alapoznak, így 2,13 GHz-es, kétmagos D2700-as Intel Atom processzorral rendelkeznek. Ezeknél a termékeknél a videó vezérlő szerepét nem az Atom processzor Intel GMA 3650-es IGP-je, hanem egy komolyabb grafikai teljesítményt kínáló GeForce GT 520M típusú mobil videokártya tölti be. Az ID81-es modellek ezzel szemben már az Intel Sandy Bridge architektúrája köré épülő Celeron 857-es processzorra alapoznak, így második generációs Intel HD Graphics videó vezérlővel rendelkeznek. A harmadik, AD04-es családban az AMD Brazos platformját alkalmazó termékeket találunk, amelyek AMD E-450-es APU egységet tartalmaznak, ezáltal a Radeon HD 6320-as, meglehetősen ütőképes IGP-t használhatják.

Mindhárom újdonság rendelkezik négy darab USB 2.0-s és két darab USB 3.0-s porttal, de emellett Gigabites Ethernet vezérlőt és 802.11n típusú, antennával ellátott WiFi adaptert, valamint Bluetooth 3.0-s adaptert is kínálnak. Az összes konfiguráció rendelkezik HDMI videó kimenettel, de DVI port csak az ID80-as és ID81-es sorozat tagjain van, az AD04-es példányok DVI helyett DisplayPort videó kimenetet használnak. Az optikai audió kimenet természetesen mindegyik terméknél elérhető.

Az új mini számítógépek hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban.

Zotac D2700-ITX WiFi Supreme

A fentebb bemutatott ZBOX mini PC-k mellett egy másik újdonság is megjelent a gyártó kínálatában, ami már a kompakt rendszerek és a házimozi számítógépek építői számára lehet vonzó. A D2700-ITX WiFi Supreme alaplap az Intel Cedar Trail platformjára alapoz, így NM10 Express lapkakészletet használ, viszont a megszokottal ellentétben nem a 2,13 GHz-es kétmagos Cedar Trail Atom processzor IGP-jére, hanem egy ütőképesebb videokártyára, az 1 GB-nyi fedélzeti memóriával érkező GeForce GT 520M-re támaszkodik. Az Intel Atom processzor és a GeForce GPU hűtéséről egy nagyméretű, hőcsöves alapon nyugvó hűtő gondoskodik.

Az új alaplap két darab DDR3-as memóriafoglalattal érkezik, amelyekbe maximum 4 GB-nyi DDR3-1066 MHz-es asztali memóriamodul pakolható. A bővítőhelyek között egy PCI Express 2.0 x16-os slotot találunk, de rajta kívül két SATA és egy mSATA bővítőely is a felhasználók rendelkezésére áll - az egyik SATA port és az mSATA bővítőhely megosztott, közös SATA csatornát használ.

A kompakt deszka 802.11n WiFi és Bluetooth 3.0-s adapterrel is rendelkezik. A felsoroltak mellett egy Gigabites Ethernet port, egy hatcsatornás HD audió vezérlő, hat darab USB 2.0-s port (4 port, 2 kivezetés) és 2 darab USB 3.0-s port is a kínálat részét képezi. Az audió vezérlő a szokásos 3,5 milliméteres Jack audió csatlakozók mellett optikai audió kimenettel is rendelkezik. A videó kimenetek között ezúttal egy HDMI 1.4a port, egy dual-link DVI port és egy DisplayPort csatlakozót találunk.

Az D2700-ITX WiFi Supreme alaplap szintén hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward