Komoly változások az Nvidia háza táján

A GeForce GTX 980 és a GeForce GTX 970 érkezésével több videokártyának is távoznia kell.

Komoly változások az Nvidia háza táján

Az Nvidia ma mutatta be legújabb felsőkategóriás videokártyáit, a GeForce GTX 980-at, illetve a GeForce GTX 970-et. Az újdonságok hatalmas teljesítményt nyújtanak meglepően alacsony fogyasztás mellett – a GeForce GTX 980-as modellt már ki is próbáltuk.

GeForce GTX 780 Ti

Az új videokártyák érkezésével meglehetősen komoly változásokra lehet számítani, már ami az Nvidia termékpalettáját illeti. A gyártó rövidesen befejezi három csúcskártyájának forgalmazását, egy negyedik modell ára pedig mérséklődni fog. Ennek értelmében a GeForce GTX 770, GTX 780 és GTX 780 Ti modellektől búcsút kell venni, a GeForce GTX 760 pedig olcsóbb lesz, mint korábban.

GeForce GTX 780

A GeForce GTX 980 a maga 549 dolláros árával konkurenciát jelent a GeForce GTX 780 Ti és GeForce GTX 780-as modellek számára, plusz az újdonságot olcsóbban is lehet gyártani, hála a 2 milliárddal kevesebb tranzisztornak, a néggyel kevesebb memóriachipnek, illetve a kevésbé combos VRM áramkörnek. A GeForce GTX 770-es videokártyáknak azért kell távozniuk, mert helyüket a GeForce GTX 970 veszi át.

GeForce GTX 770

Ezzel egy időben a GeForce GTX 760 ára is csökkent, így listaára mostantól 219 dollár. A GeForce GTX 760 helyére októberben érkezhet új modell, méghozzá a GeForce GTX 960 személyében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward