Komoly tuningrekordok Xtreme 3D Team Hungary módra

Mindig jó olyan információkról értesülni, amelyek magyar sikerekről szólnak – ezúttal az Xtreme 3D Team Hungary legfrissebb tuningeredményeire tekinthetünk elismerően.

Komoly tuningrekordok Xtreme 3D Team Hungary módra

Mindig jó olyan információkról értesülni, amelyek magyar sikerekről szólnak – ezúttal az Xtreme 3D Team Hungary legfrissebb tuningeredményeire tekinthetünk elismerően.

Az Xtreme 3D Team Hungary csapatából két ismert tag, Hajdú György (04ahgy) és Kovács Ádám (subaruwrc) ért el figyelemre méltó eredményeket, amelyekhez ezúton is szeretnénk gratulálni.

04ahgy két processzorral, egy AMD Phenom II X2 565 Black Edition modellel, valamint egy  AMD FX-6100-as modellel próbálkozott. Előbbi eredetileg összesen négy processzormaggal rendelkezik, amelyek közül kettő le van tiltva. A letiltott magok közül az egyiket sikerült munkára fogni, így a kétmagos processzor hárommagosként feküdt a tesztpadra és egyből meg is kapta az extrém hűtést, hogy kibírja a rá váró tortúrát. A wPrime 32M teszt 6300 MHz-es magórajelen szépen lefutott, a wPrime 1024M teszthez pedig 30 MHz-cel, 6270 MHz-re kellett csökkenteni a -150 Celsius fokos processzor magórajelét. Az említett tesztek közül mindkettőben sikerült kategórián belül, azaz a Phenom II X2 565 Black Edition processzorok mezőnyében világrekordot elérni.

A második körben az FX-6100-as processzor következett, amelynél egy 2 GB-os ADATA memóriamodul kapta a főszerepet. A Bulldozer architektúra köré épülő központi egység beépített memóriavezérlője némi tuning hatására 3120,2 MHz-es memória órajel elérését tette lehetővé, amelyhez CL14-15-14-37-es időzítés társult. Ezzel az eredménnyel 04ahgy új magyar rekordot állított fel.

Az FX-6100-as Bulldozer processzorral subaruwrc is tett egy próbát: egyetlen aktív Bulldozer modul alkalmazása mellett egészen 7482,39 MHz-ig sikerült emelni a processzor magórajelét, ami világviszonylatban a harmadik legjobb eredménynek minősül, idehaza pedig a dobogó második fokára elegendő. Az említett processzor alkalmazásával 7410 MHz-es magórajelen mind a PiFast, mind pedig a SuperPi 1M teszt lefutott: a PiFast esetében 21,45 másodperces eredmény született – ez kategórián belül a második legjobb eredmény –, a SuperPi 1M esetében pedig 11,563 másodperc kellett a teszt lefutásához, így sikerült új világrekordot felállítani.

A srácok a tesztekhez Gigabyte 990FXA-UD7-es alaplapot, a fentebb említett 2 GB-os DDR3-as A-DATA memóriát és egy 1 kW-os Cooler Master Silent Gold Pro tápegységet használtak a már említett processzorokon kívül.

Mindegyik eredményhez gratulálunk!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward