Komoly tuninggal jön a Galaxy GeForce GTX 770-ese

Újabb Hall of Fame sorozatú videokártya érkezett, ami tekintélyes gyári tuninggal büszkélkedik és prémiumkategóriás alkatrészeket alkalmaz.

Komoly tuninggal jön a Galaxy GeForce GTX 770-ese

A Galaxy nemrégiben rántotta le a leplet különleges GeForce GTX 780-as videokártyájáról, ami be is zsebelte a világ leggyorsabb GeForce GTX 780-as videokártyájának járó címet.

Azóta befutott a kistestvér is, amely már GeForce GTX 770-es alapokon nyugszik, viszont ugyanúgy a HOF (Hall oF Fame) sorozatot erősíti, mint fentebb említett társa, így igazán érdekes újdonságnak ígérkezik. A gyártó ennél a modellnél is fehér nyomtatott áramköri lapot alkalmazott, amely egyedi felépítéssel rendelkezik és prémiumkategóriás komponenseknek ad helyet. A 8+2 fázisú digitális tápellátással érkező újdonság POSCAP és MLCC típusú kondenzátorokat alkalmaz, amelyek komoly terhelés mellett is hosszú élettartamot és stabil működést garantálnak.

Emellett az IR MOSFET-ek most is a kínálat részét képezik, csak úgy, mint a minőségi, árnyékolt tekercsek - utóbbiak természetesen mentesek a zavaró magas frekvenciás zajtól is. A minőségi komponensek jóvoltából a tápellátás nagyon stabil, ami pozitívan hat a tuningpotenciálra. A tuingmesterek számára további jó hír, hogy a videokártya dedikált feszültségmérő pontokat is kapott, amelyeken keresztül egy multiméter segítségével valós időben ellenőrizhetőek a különböző feszültségek.

A megfelelő hűtésről egy nagyméretű, három darab ventilátort alkalmazó, rendkívül jó minőségű videokártya hűtő gondoskodik, ami nem csak halk, de kellően hatékony is. A rendszer öt darab nikkelezett hőcsőre támaszkodik, amelyek az alumínium bordákból álló hűtőtömbhöz továbbítják a termelődő hőt. A rengeteg alumínium lamellából álló hűtőtömb felett három - 80 milliméter körüli átmérőjű - ventilátor teljesít szolgálatot, a hátlapon pedig szellőző is helyet kapott annak érdekében, hogy a szellőzés biztosított legyen.

Az új videokártya egyébként szokás szerint most is 28 nm-es csíkszélességgel készülő, GK104-es típusú GPU-t alkalmaz, ami 1536 CUDA maggal rendelkezik. A GPU magórajelét félelmetesen magasra, 1202 MHz-re lőtték be a vállalat mérnökei, a GPU Boost 2.0-s órajel pedig 1254 MHz-es értéket képvisel. A Galaxy GeForce GTX 770 HOF tényleg szédületesen magas órajeleket alkalmaz - hasonlóakat a GeForce GTX 770-es kínálat korábbi bemutatásakor sem láthattunk. A referencia GeForce GTX 770-esek esetében be kell érnünk 1046 MHz-es alap-, illetve 1085 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajellel.

A 256-bites adatsín végén most is 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória lóg, ami referencia sebességen, azaz 7 GHz-es effektív órajelen üzemel. A hátlapon rendhagyó módon három Mini HDMI 1.4a, illetve egy DisplayPort 1.2-es videó kimenet kapott helyet. Az új videokártya a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett két darab nyolctűs PCI Express tápkábel segítségével szerzi be a működéséhez szükséges áramot. A gyártó ajánlása szerint egyébként legalább 600 wattos tápegység kell abba a rendszerbe, amelybe ezt a videokártyát szánjuk - a tápegységnek a +12V-os tápágon keresztül legalább 42 ampernyi áramerősség leadására is képesnek kell lennie.

A 299 milliméter hosszú és 111,5 milliméter magas videokártya hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward