Komoly tempóban növekszik a Windows 10 népszerűsége

A Microsoft új operációs rendszere már lekörözte az Apple OS X legfrissebb kiadását, legalábbis ami a piaci részesedést illeti.

Komoly tempóban növekszik a Windows 10 népszerűsége

A redmondiak büszkék lehetnek legfrissebb operációs rendszerükre, a Windows 10-re, ugyanis a szoftver magabiztosan menetel előre: népszerűsége töretlenül növekszik, igaz, kisebb hibák azért néha-néha beárnyékolják az amúgy pozitív képet.

A Windows 10 a megjelenését követő első hónapban már több, mint 75 millió konfigurációra települt, de persze ez az információ így egymagában még nem sokat mond. Szerencsére a Netmarketwatch munkatársai segítségünkre sietnek legfrissebb publikációjukkal, amely arról rántja le a leplet, milyen képet mutatott az asztali operációs rendszerek szegmense az aktuális év augusztusában.

A mérések szerint – amely adatai különböző, nagyforgalmú weboldalak látogatóinak monitorozásából állnak össze – a Windows 10 az asztali operációs rendszerek piacán immár 5,2%-os részesedést tudhat magáénak. Nyilván ez az érték még nagyon messze van a Windows 8.1 11,4%-os, illetve a Windows 8.1 57,7%-os eredményétől, de ebben a szegmensben így is remeknek tűnik. Arra például tökéletesen elegendő, hogy az Apple OS X operációs rendszerének legfrissebb kiadását, a Yosemite kódnévre keresztelt OS X 10.10 piaci részesedését lekörözze, a szóban forgó OS ugyanis csak 4,8%-os részesedéssel rendelkezik.

Mivel az augusztus volt az első olyan teljes hónap, amikor a Windows 10 piaci részesedése monitorozható volt, így nem tudjuk megmondani, hogy egy hónap alatt mekkora részesedés-változás ment végbe – a Windows 10 ugye július 29-én jelent meg hivatalosan, így abban a hónapban csak két nap állt rendelkezésére, hogy bizonyítson. Az adatok alapján jelenleg úgy tűnik, hogy a Windows 10 nem a rivális operációs rendszerek kárára nőtt, sokkal inkább a korábbi Windowsok részesedéséből lakmározott, de ez aligha meglepő, hisz legális Windows 7, illetve Windows 8.1-es operációs rendszerről ingyenesen lehet Windows 10-re frissíteni, de csak a hivatalos megjelenést követő egy éven belül, azaz jövő év júliusának 29. napjáig.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward