Komoly SSD meghajtókat mutatott be az OCZ

A Computex alkalmával lehullott a lepel a Vector 180-as modellekről, de azt is meg lehetett nézni, mire képes szoftveres RAID0 módban két RevoDrive 350-es SSD kártya.

Komoly SSD meghajtókat mutatott be az OCZ

Így néz ki egy Vector 180 sorozatú SSD nyomtatott áramköri lapja

Az OCZ háza tájáról több érdekességgel kapcsolatban is érkezett információ. A gyártó a jelek szerint OCZ Vector 180 névvel hamarosan piacra dob egy új SSD családot. Az új SSD meghajtók többféle adattároló kapacitással is kaphatóak lesznek – még 960 GB-os modell is lapul köztük. A 2,5 hüvelykes SSD-k SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak és meglehetősen strapabíróak lesznek.

A termékek az instabil tápellátással, illetve a hirtelen áramkimaradással szemben egyaránt kapnak védelmet, így nem csak otthoni számítógépekben, hanem belépőszintű vállalati szerverekben is hatékonyan lehet majd őket használni. A Vector 180-asok OCZ-Indilinx Barefoot M00 sorozatú SSD vezérlőt kapnak, amelyhez a jelek szerint LPDDR3 alapú gyorsítótár csatlakozik. A fedélzeten egy speciális elektronika is jelen van, ami az áramkimaradások, illetve az instabil tápellátás ellen harcol. Ahogy az említett vezérlő áramkimaradást vagy instabil tápellátást érzékel, a rendszer azonnal befejezi az éppen zajló írási és olvasási feladatokat, ehhez pedig a fedélzeten elhelyezett nagykapacitású kondenzátorokat hívja segítségül. A feladatok befejezése után az adattároló készenléti állapotba kapcsol annak érdekében, hogy megakadályozza az esetleges adatvesztést.

Az újdonság Toshiba gyártmányú, 19 nm-es csíkszélességgel készülő MLC NAND Flash memóriachipeket használ. Folyamatos adatátviteli sebességek tekintetében 550 MB/s körüli tempóra kell felkészülni, a 4K-s véletlenszerű feladatok alkalmával pedig akár 100 000 I/O művelet elvégzésére is képes lesz egy-egy ilyen SSD meghajtó.

Ezt tudja két RevoDrive 350-es SSD kártya szoftveres RAID0 módban

Az OCZ standján a normál magasságú SSD meghajtó formájában érkező RevoDrive 350-es termékek is jelen voltak. Egy-egy ilyen SSD kártya PCI Express 2.0 x8-as csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez, fedélzetén pedig több SSD almodul teljesít szolgálatot, természetesen RAID 0 módba kapcsolva.

Az operációs rendszert is fogadó 480 GB-os és 960 GB-os RevoDrive 350-es SSD kártyák folyamatos adatátviteli sebessége az 1800 MB/s-os értéket is elérheti, 4K-s véletlenszerű teljesítmény tekintetében pedig akár másodpercenként 140 000 I/O műveletet elvégzésére is van mód.

A Computex alkalmával az OCZ standján két ilyen SSD kártyát kapcsoltak össze szoftveres RAID 0 módba. A szintetikus tesztek alapján ekkor az olvasási sebesség 3752 MB/s-os, az írási tempó pedig 2113 MB/s-os értéket képviselt, legalábbis az egyik tesztprogram szerint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward