Komoly processzorhűtő kompakt konfigurációkhoz

A 130 wattos hűtőteljesítmény mellé alacsony zajszint társul, cserébe viszont az újdonság alkalmazása esetén búcsút mondhatunk a magas memóriamoduloknak.

Komoly processzorhűtő kompakt konfigurációkhoz

A Be Quiet! jóvoltából egy új, méreteit tekintve meglehetősen testes processzorhűtővel bővült a HTPC konfigurációkba, illetve helytakarékos asztali számítógépekbe szánt megoldások kínálata. A Shadow Rock LP névre keresztelt újdonság kategóriájához képest viszonylag nagy hűtőteljesítményt kínál, így az apró gamer erőművek hasznos tartozéka lehet.

A Shadow Rock LP 134 x 122 milliméteres alapterülettel bír, magassága pedig 75,4 milliméter, azaz elég sokféle Mini-ITX számítógépházba befér. A "Top Down" típusú megoldások táborát erősítő újdonság ugyan belóg a memóriafoglalatok fölötti területre, a normál méretű memóriamodulokkal mégsem akaszkodik össze – felsőkategóriás, magas hűtőbordával ellátott modulokkal azonban nem kompatibilis.

A talpazat rézből készült, tetején pedig apró hűtőordákat is kialakítottak a még jobb hűtőteljesítmény elérésének érdekében. A talpazattól négy darab, egyenként hat milliméteres átmérővel rendelkező hőcső indul el a 48 darab alumínium lamella által alkotott hűtőtömb felé, felső végükön pedig alumíniumsapkákat is elhelyeztek, így a végeredmény igényes lett. A hűtőtömb felett egy Pure Wings 2 típusú rendszerhűtő ventilátor található, amely természetesen PWM támogatással is rendelkezik. A 120 milliméteres átmérőjű légkeverő 25 milliméter magas, maximális üzemi fordulatszáma pedig 1500 RPM. A 220 milliméter hosszú kábellel ellátott ventilátor Rifle típusú csapágyazással érkezik, maximális zajszintje pedig nem haladja meg a 25,5 dB(A) értéket. A ventilátor 51,4 köbméternyi levegőmennyiség megmozgatására képes egyetlen óra leforgása alatt, élettartama pedig a 80 000 üzemórát is elérheti.

A kompakt processzorhűtő 130 wattos TDP-ig használható, rögzítés tekintetében pedig minden modern processzorfoglalatra passzol (Intel LGA-775/1150/1155/1156/1366/2011; AMD Socket AM2(+)/AM3(+)/FM1/FM2(+)). A csomagban külön hővezető paszta nincs, ugyanis a paszta-réteget gyárilag viszik fel a talpazat aljára.

A Shadow Rock LP már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 48 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward