Komoly processzorhűtő a világrekordok megdöntéséhez

Ha komolyabban szeretnénk processzorunkat tuningolni és esetleg egy-két világrekord megdöntését is kitűztük magunk elé célként, akkor a levegő- és hűtőfolyadék alapú rendszereket elfelejthetjük és kacsintgathatunk a kompresszor alapú hűtés, illetve a folyékony nitrogén alapú hűtés felé. Utóbbi – egyszerűbb alkalmazása és hatékonysága miatt – kedveltebb a tuning mesterek körében, csak úgy, mint a szárazjég.

Komoly processzorhűtő a világrekordok megdöntéséhez

Ha komolyabban szeretnénk processzorunkat tuningolni és esetleg egy-két világrekord megdöntését is kitűztük magunk elé célként, akkor a levegő- és hűtőfolyadék alapú rendszereket elfelejthetjük és kacsintgathatunk a kompresszoros vagy a folyékony nitrogén alapú hűtés felé. Utóbbi – egyszerűbb alkalmazása és hatékonysága miatt – kedveltebb a tuningmesterek körében, csak úgy, mint a szárazjég.

Pont utóbbi két hűtési módszerhez kínál megoldást a Reeven RECC-01-es processzorhűtő, ami tulajdonképpen nem más, mint egy alumíniumból készült párologtató henger, amelyben mind folyékony nitrogén, mind pedig szárazjég helyet kaphat. A 70 x 70 x 160 milliméteres cső Japánban már kapható, méghozzá a Scythe forgalmazásában. A 900 grammos újdonság esetében az oldalfalat alkotó henger alumíniumból, míg a processzorral érintkező talpazat nikkelezett rézből készült.

A henger oldalfalát kívülről szigeteléssel is ellátták, ami a páralecsapódás kialakulását és a külső felület jegesedését akadályozza meg.

A rézből készült talpazatba 18 furatot fúrtak a tervezők annak érdekében, hogy a hűtőközeg minél nagyobb felületen, minél hatékonyabb hőátadás mellett hűthesse az adott processzort, ami folyékony nitrogén, illetve szárazjég nélkül már régen szénné égett volna.

A különleges párologtató hengerhez kapunk leszorító keretet is, amely az Intel LGA-775/1155/1156/1366 és 2011-es, valamint az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+ és FM1-es processzorfoglalataihoz egyaránt passzol. A rendszer természetesen hőmérőszondát is fogad.

A Reeven RECC-01 242 dollárnak megfelelő japán jenért vihető haza.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward