Komoly létszámcsökkentésre készül az AMD?

A jelenlegi információk szerint komoly elbocsátási hullám várható.

Komoly létszámcsökkentésre készül az AMD?

Hasonló pletykák már eddig is érkeztek

Néhány hete már lehetett olvasni olyan pletykákról, amelyek arról adtak hírt, hogy az AMD a nem is oly távoli jövőben komolyabb létszámleépítést eszközül majd, ám akkoriban ezek a pletykák nem kaptak komolyabb nyilvánosságot. A korábbi híresztelések egyébként arról szóltak, 9% körüli leépítés várható.

[bold]

A friss értesülések hitelesebbeknek tűnnek[/bold]

A hír most újra felreppent, ám ezúttal több neves forrás hasábjain is megtalálhatóak az információk. A CNet az AMD-hez közel álló, a helyzettel tisztában lévő informátorra hivatkozva azt állítja, hogy az AMD a közeljövőben 20-30% közötti létszámcsökkentést hajt majd végre - pontosabb információk az elkövetkező napok folyamán várhatóak.

A SemiAccurate informátorai arról számoltak be, hogy az AMD alkalmazottainak minimum 10%-a veszíti majd el a közeljövőben az állását, és az elbocsátott alkalmazottak között furcsa módon mérnökök is lesznek, méghozzá nem is kevesen. A pletykák szerint a vállalat mérnökcsapata 30%-kal lesz karcsúbb, a legkomolyabb változás pedig a grafikai divízióra vár. Utóbbi rendkívül furcsán hangzik, ugyanis a Radeon HD sorozat tagjai szárnyalnak és az APU egységek integrált videó vezérlői is jobbak a konkurenciánál.

Hasonló elbocsátási hullám persze már korábban is volt: akkoriban az AMD alkalmazottainak 10%-át bocsátotta el, méghozzá a cég átstrukturálása miatt. Azóta több magas beosztású szakember is elhagyta a céget, az AMD pénzügyi pozíciója pedig gyengült.

A kedvezőtlen gazdasági helyzet az oka mindennek?

Utóbbira, azaz a pénzügyi pozíció gyengülésére jó példa, hogy a vállalat nemrégiben jelentette be: a cég harmadik negyedéves árbevétele jelentősen alacsonyabb lesz, mint azt korábban várták. A jelenlegi értesülések alapján a harmadik negyedéves teljes árbevétel 10%-kal alacsonyabb lesz, mint az idei második negyedéves teljes árbevétel volt - utóbbi azért is probléma, mert a második negyedéves teljes árbevétel 11%-kal alacsonyabb volt, mint az idei első negyedév árbevétele.

Az árbevétel-csökkenés mögött a kedvezőtlen gazdasági helyzet húzódik, valamint az a tény, hogy a PC piac a vártnál gyengébben teljesít, ugyanis a vásárlók inkább az újdonságnak számító táblák felé fordulnak.

Ezek után kíváncsian várjuk a hivatalos forrásból származó információkat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward