Komoly konkurenciára számíthat a GTX560

A videokártyák piacán az elkövetkező napok és hetek folyamán egyre komolyabb csata kibontakozására számíthatunk az AMD és az Nvidia között. Az Nvidia jövő héten bemutatja GeForce GTX 560 Ti névre keresztelt újdonságát, de ezzel egy időben az AMD is új harcost küld a szorítóba, méghozzá az 1 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott Radeon HD 6950-es modellek személyében. Az elmúlt napok folyamán már érkeztek információk 1 GB-os Radeon HD 6950-es modellről, sőt, tegnap egy GeForce GTX 560 Ti videokártyával is megismerkedhettek az érdeklődők.

Komoly konkurenciára számíthat a GTX560

A videokártyák piacán az elkövetkező napok és hetek folyamán egyre komolyabb csata kibontakozására számíthatunk az AMD és az Nvidia között. Az Nvidia jövő héten bemutatja GeForce GTX 560 Ti névre keresztelt újdonságát, de ezzel egy időben az AMD is új harcosokat küld a szorítóba, méghozzá az 1 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott Radeon HD 6950-es modellek személyében. Az elmúlt napok folyamán már érkeztek információk 1 GB-os Radeon HD 6950-es modellről, sőt, nemrégiben egy GeForce GTX 560 Ti videokártyával is megismerkedhettek az érdeklődők. Az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával ellátott Radeon HD 6900-asok ajánlott végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek, de az már biztos, hogy a termékek a 300 dollár alatti, illetve a 300 dollár körüli árkategóriában helyezkednek majd el, így szélesebb kör számára is elérhetőbbek lesznek, mint 2 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott társaik.

Érdekesség, hogy az 1 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott Radeon HD 6900-asok mellett egyéb meglepetést is tartogat az AMD legfőbb riválisa számára. A gyártó partnerei hamarosan bemutatják tuningolt Radeon HD 6870-es videokártyáikat, amelyek 940 MHz és 975 MHz közötti GPU órajellel fognak érkezni. Az említett termékek modelltől függően 229 dollár és 259 dollár közötti ajánlott végfelhasználói áron kerülnek a boltok polcaira. Az már biztos, hogy 940 MHz- és 975 MHz közötti GPU órajellel érkező Radeon HD 6870-esekkel találkozhatunk majd mind a Sapphire, mind a PowerColor, mind pedig az XFX kínálatában. Ezeket a termékeket a különböző források Radeon HD 6870 "Turbo" néven is emlegetik.

Az AMD az új videokártyák mellett a szoftveres oldalra is odafigyel. A gyártó a videokártyákhoz készített driverek esetében számos optimalizációt hajt végre annak érdekében, hogy a Radeon HD 6000-es család tagjai és így a Radeon HD 6800-asok, illetve a Radeon HD 6900-asok még vonzóbb ár/teljesítmény arányt kínálhassanak a felhasználók számára. A gyártó terveivel és az új Catalyst eszközillesztő béta változatával kapcsolatban tegnapi hírünkből juthatnak további információhoz az érdeklődők.

Ennek fényében úgy tűnik, hogy a GeForce GTX 560 Ti dolga egyáltalán nem lesz egyszerű a piacon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward