Költséghatékony PC ház okostelefon tartóval

A SilentiumPC Gladius M20 Pure Black egész jó felszereltséggel érkezik, és árcéduláján is baráti összeg szerepel.

Költséghatékony PC ház okostelefon tartóval

A költséghatékony, belépőszintű számítógépházak iránt mindig nagy a kereslet, hiszen sokan vágynak olyan kuckóra, amely nem kerül sokba, ugyanakkor kevés kompromisszumra kényszeríti a felhasználót, már ami a dizájnt és/vagy a bővíthetőséget illeti.

A SilentPC Gladius M20 Pure Black névre keresztelt újdonsága a belépőszintű számítógépházak táborát gyarapítja, árához képest mégis remek felszereltséget kínál, igaz, formavilága miatt nem biztos, hogy minden potenciális vásárlót meg tud majd hódítani. A kívül-belül fekete Gladius M20 SECC acélból készített vázra támaszkodik, előlapja pedig ABS műanyagból készült. A termék tervezésénél fontos szempont volt, hogy minél alacsonyabb zajszinttel működhessen a beszerelt konfiguráció. Mivel költséghatékony megoldásról van szó, így zajszigetelésről sajnos le kell mondani, de a bővíthetőség talán kárpótol.

A 4,45 kilogrammos Gladius M20 197 milliméter széles, 465 milliméter mély és 440 milliméter magas, belsejében pedig ATX, microATX vagy Mini-ITX formátumú alaplap fér el. Az alaplaptálcáról természetesen nem spórolták le a szerelőablakot, illetve a kábelmenedzsmentet segítő kivágásokat sem – igaz, utóbbiak most nem gumírozottak.

Bővítőhelyek tekintetében jól áll az újdonság. Az előlap felől egy 5,25 hüvelykes és egy 3,5 hüvelykes bővítőhely érhető el – utóbbi akár két darab 2,5 hüvelykes adattárolót is fogadhat. A felső részen ugyancsak rendelkezésre áll egy 5,25 hüvelykes bővítőhely, ám ez az előlapi portok miatt csak belülről hozzáférhető.

A többi meghajtót négy darab 3,5/2,5 hüvelykes és egy 2,5 hüvelykes dedikált bővítőhely fogadja. A ház belsejében maximum 400 milliméter hosszú bővítőkártya számára van hely, a processzorhűtő pedig maximum 158 milliméter magas lehet. PCI slotokból hetet kapunk.

Szellőzőkből csak annyi van a házon, amennyi feltétlen szükséges, így a zaj hatékonyabban házon belül tartható. Az előlap mögött két darab 120 milliméteres, a ház hátulján pedig egy darab 120 milliméteres átmérőjű ventilátor számára van hely, de gyárilag csak egy előlapi és egy hátlapi légkeverőt kapunk.

Az új számítógépház tetőlapján egy tárolót is kialakítottak, ami okostelefont, mobiltelefont vagy egyéb eszközöket fogad. Az előlapi portok között a szokásos fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet mellett két USB 2.0-s és egy USB 3.0-s port is jelen van.

A SilentiumPC Gladius M20 Pure Black várhatóan júniusban válik elérhetővé, listaára pedig 31,9 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward