Költséghatékony mechanikus billentyűzet Logitech módra

A G413-as modell kétféle kivitelben, Romer-G kapcsolókkal, 12 extra billentyűsapkával, LED alapú háttérvilágítással és gazdag funkcionalitással érkezik.

Költséghatékony mechanikus billentyűzet Logitech módra

A Logitech legújabb billentyűzetével azokat veszi célba, akik a szokásosnál olcsóbban szeretnék megúszni a membrános billentyűzetről mechanikus billentyűzetre történő átállást. Számukra remek alternatíva lehet a Logitech G413, ami egy sallangoktól mentes céleszköz, fedélzetén a drágább G Pro és Orion billentyűzetekről már ismerős saját fejlesztésű Romer-G kapcsolókkal.

Galéria megnyitása

A költséghatékonyság érdekében az RGB LED alapú háttérvilágítástól búcsút kell vennünk, de így sem maradunk fény nélkül, hiszen a billentyűk mögé piros vagy fehér LED-ek kerülhetnek – attól függően, hogy a kétféle dizájn közül melyiket választjuk. A kompakt billentyűzet alapját strapabíró Romer-G kapcsolók adják, amelyek élettartamuk során mintegy 70 millió lenyomást bírnak ki, riválisaikhoz képest pedig 25%-kal gyorsabban kapcsolnak, ami nem hangzik rosszul.

Galéria megnyitása

Ráadásul a szóban forgó Romer-G kapcsolók karakterisztikája hasonlít a népszerű Cherry MX RED mechanikánál már megszokott működésre, ugyanis a Romer-G kapcsolók lenyomásához is 45 grammnyi erő kifejtésére van szükség. Fontos különbség viszont, hogy Logitech megoldásánál csak 3 milliméternyi utat tesz meg a billentyű a nyomáspontig, míg a Cherry MX RED esetében ugyanez az érték már 4 milliméter.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Hasznos extra, hogy a doboz 12 extra billentyűsapkát is tartalmaz, amelyek eltérő dizájnnal és textúrával érkeznek, hogy könnyebb legyen megkülönböztetni őket társaiktól. Az új billentyűzet természetesen makró támogatással is bír, így a Logitech gaming Software segítségével könnyedén társíthatunk különböző billentyűparancsokat az F1-től F12-ig terjedő funkcióbillentyűkhöz. Ezzel együtt az N-key Roll-Over és az Anti-Ghosting támogatás sem hiányzik a fedélzetről, sőt, igény szerint a Windows gomb letiltására is van mód. A sort az FN gombbal elérhető multimédiás funkcióbillentyűk zárják.

Galéria megnyitása

A G413 esetében 45 centiméteres szélességre, 13 centiméteres mélységre és 3,4 centiméteres magasságra kell felkészülni , a billentyűzet tömege pedig 1,1 kilogramm. Az adott rendszerhez USB 2.0-s porton keresztül kapcsolódik a termék, extraként pedig USB 2.0-s Pass-Through port is rendelkezésre áll, így a billentyűzeten keresztül egér vagy egyéb USB-s periféria is csatlakozhat a rendszerhez.

Dizájn terén kétféle opció áll rendelkezésre: a G413 Carbon fekete kivitelben, piros háttérvilágítással, a G413 Silver pedig ezüst kivitelben, fehér háttérvilágítással érkezik. A tetőlap mindkét esetben anodizált – vagyis eloxált – alumíniumból készül, a billentyűsapkák pedig mindkét esetben feketék. Bármelyik modellt is választjuk, a listaár 90 dollár lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap