Költséghatékony M.2-es SSD kártyák a Kingston-tól

Az M.2-es újdonságok Phison PS3108-as SSD vezérlőt használnak, azaz az olcsóbb M.2-es SSD kártyák táborát erősítik.

Költséghatékony M.2-es SSD kártyák a Kingston-tól

A Kingston idén nyáron egy költséghatékony SSD sorozattal jelentkezik majd az M.2-es SSD kártyák piacán: a család az SM2280S3 típusjelzést kapja. Az M.2-es csatolófelületet alkalmazó SSD kártyák a 2280-as formátumra támaszkodnak, azaz 80 milliméter hosszúak lesznek, fedélzetükön pedig Phison PS3108-as SSD vezérlő teljesít szolgálatot.

Az említett SSD vezérlő PCI Express 2.0 x2 helyett SATA 6 Gbps-on keresztül kommunikál, ami egyes M.2-es foglalattal ellátott Z97-es alaplapok esetében– például az ASUS Z97-A modellnél – kompatibilitási probléma forrása lehet. Mivel a Phison PS3108-as SSD vezérlő SATA 6 Gbps-os támogatással érkezik, így a SATA 6 Gbps-os SSD meghajtókra jellemző sebességértékekkel kell számolni: a tesztek szerint ez 540 MB/s körüli olvasási- és 514 MB/s körüli írási tempót jelent.

Az SSD vezérlő némi DDR3-as fedélzeti memóriát is kap, amit gyorsítótárként használhat. A Kingston SM2280S3-as SSD kártyái 120 GB-os, 240 GB-os, illetve 480 GB-os kiszerelésben lesznek elérhetőek kereskedelmi forgalomban. A termékek tulajdonságaik miatt az olcsóbb M.2-es SSD kártyák táborát erősítik majd, igaz, az egyelőre nem derült ki, hogy az egyes példányok pontosan mennyibe kerülnek.

A június elején megrendezésre kerülő Computex 2014 alkalmával alighanem ezeket az SSD kártyákat is viszontláthatjuk majd a vállalat standján.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward