Költséghatékony lett az új MeMO Pad 10

Az ASUS legfrissebb táblagépe régebbi, de máig jó hardvert csomagolt friss köntösbe, kedvező árral.

Költséghatékony lett az új MeMO Pad 10

Az ASUS ezúttal sem nyúlt új névhez, így most is csak a típuskód alapján lehet majd beazonosítani a vállalat új táblagépét. A MeMO Pad 10 termékvonal legújabb tagja az ME103K típusazonosítóval lesz megkülönböztethető az eddigi modellektől.

A letisztult vonalvezetésű táblagép előlapját egy 10,1 hüvelykes kijelző uralja. A felhasznált panel 1280 x 800 képpontos felbontással rendelkezik és IPS technológiát használ. Összességében a 149 PPI-s pixelsűrűség nem éppen megnyugtató, azonban az IPS révén legalább minden más tekintetben rendben lesz a képminőség. Az előlapon feltűnik még egy VGA kamera is, ami lehetővé teszi videóhívások folytatását. Főkamera tekintetében kétféle konfiguráció érkezésével kell számolnia az érdeklődőknek, és egyelőre még nem tisztázott, hogy mely régiókba kerül melyik kerül majd (2 és 5 MPixel, nálunk eddig általában az utóbbi volt). Az operációs rendszer szerepkörét az Android 4.4 tölti be a szerkezeten. A KitKat számos módosításon esett át, mire elnyerte az itt felbukkanó vonalvezetését. Az ASUS ZenUI a közlemény tanúsága szerint több mint 1000 különböző hozzáadott plusz képességet vonultat fel.

A friss MeMO Pad szívében egy Snapdragon S4 Pro szériás lapka húzta meg magát, amiről már egy ideje nem igazán hallhatott a nagyközönség. Az ASUS vélhetően meglehetősen nagy mennyiségben rendelt be annak idején a Qualcommtól ezekből a chipekből, és ennek köszönhető az, hogy még most is vissza-visszatérnek a kínálatban valamilyen formán. Az alkalmazott APQ8064 négy darab 1,5 GHz-es órajelen dolgozó Krait 200 processzormagot vonultat fel, illetve egy 400 MHz-es Adreno 320 grafikus feldolgozó egységnek is helyet ad. Ez a SoC a mostani csúcstól már messze elmarad, pillanatnyilag az erős középkategóriába sorolható; az Androidot könnyedén fogja mozgásba lendíteni, ilyen tekintetben valószínűleg nem lesz rá különösebben panasz. A rendszermemória sajnos csak 1 GB-os méretet öltött, ami elegendő lesz az alapvető applikációk párhuzamos futtatására, komolyabb multitasking mellett viszont már szűkösnek bizonyulhat. A háttértár mindössze 8 GB-ra lett szabva, de lehetőség lesz microSD-vel bővíteni. Illetve az ASUS online tárhelye is igénybe vehető, ami alapból, örökké szólóan kínál 5 GB tárkapacitást, és ezt még fentebb is lehet tornászni előfizetési díj ellenében. A kapcsolati képességei között van Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 4.0 modul, extraként meg GPS vevő, ezáltal akár navigációs rendszerként is helytállhat.

A táblagépet két hangszóróval vértezték fel, amelyek a hátlap két szélére kerültek, és a lehető legjobb hangzásvilág garantálása érdekében az ASUS a SonicMaster hangzásjavító technológiájával is ellátta az új MeMO Padet. Az ME103K jelölésű tablet kecsesnek semmi esetre sem nevezhető, de a megcélzott kategóriához képest viszonylag jól szerepel. A készülékháza 9,9 milliméter vastag, a tömege pedig 525 gramm. A színfalak mögött egy 5100 mAh-s akkumulátor húzta meg magát, ami bizony eléggé vérszegénynek ígérkezik az eddigi paraméterek fényében. Az ASUS által közölt gyári adat szerint azonban nincs ok az aggodalomra, egyetlen feltöltéssel állítólag 9,5 órán át lehet majd folyamatosan gyötörni az újdonságot – ezt az információt azért érdemes fenntartásokkal kezelni az első tesztekig. A gépezetet meg lehet majd venni tetszés szerint fekete és fehér színben is. Tartozékként a kezdetektől megvásárolható lesz hozzá egy kihajtható tok, ami állványként is jól fog funkcionálni amellett, hogy a hátoldalát is megvédi a fizikai behatásokról.

Az ASUS MeMO Pad 10 (ME103K) rengeteg régióban megvásárolható lesz, de a rajtjának pontos dátuma még nem ismert. A készülékért az Egyesült Államokban 200 dollárt kérnek majd el, ami az európai országokban már 200 eurót fog jelenteni. Ez az összeg egyáltalán nem vészes a fenti konfigurációért cserében, azt viszont azért be kell látni, hogy ennyiért már igencsak erős vetélytársak akadnak a távol-keleti fronton.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward