Költséghatékony GeForce RTX 3090 ASUS-módra

Egyszerű hűtés, az RGB LED világítás hiánya és apró gyári tuning jellemzi az új videokártyát.

Költséghatékony GeForce RTX 3090 ASUS-módra

A GeForce RTX 3090-es videokártyák kínálata meglehetősen gazdagnak tűnt korábbi összesítésünk alapján, ám ennek ellenére még érkeznek újabb modellek is az egyes gyártók termékpalettáira, gondoljunk csak például a folyadékhűtéssel, illetve folyadékhűtő blokkal ellátott videokártyákra, amelyekről éppen nemrégiben számoltunk be. Az ASUS legújabb GeForce RTX 3090-ese pont a skála ellenkező felét vette célba, azaz egyszerű, egyetlen ventilátorral rendelkező hűtést alkalmaz, ám némi tuning így is belefért – erre később még visszatérünk.

Galéria megnyitása

Az ASUS GeForce RTX 3090 Turbo névre keresztelt videokártya a régebben nagyobb népszerűségnek örvendő „blower” stílusú hűtő dizájnt alkalmazza, amelynek lényege, hogy a ventilátor a videokártya hátsó traktusában foglal helyet, a friss levegőt a hát alja felől szívja fel, majd ezt átpumpálja az előtte elhelyezett lamellákon annak érdekében, hogy a forró mielőbb levegő házon kívülre kerülhessen. Ez a dizájn hatékony, ám sokan a hangos működése miatt próbálják kerülni – az első tesztekből kiderül, ebben az esetben pontosan mi a helyzet a zajszinttel.

Galéria megnyitása

A 350 W-os TDP kerettel rendelkező videokártya szokás szerint 10 496 CUDA maggal és 24 GB-nyi GDDR6X fedélzeti memóriával érkezik, a GPU pedig 25 MHz-es tuningon esett át, így 1700 helyett 1725 MHz-es GPU Boost átlag-órajel van érvényben.

Stabil tápellátásáról két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül gondoskodhatunk, RGB LED alapú világítást azonban egyáltalán nem kapunk, hiszen a költséghatékonyságba ez nem fér bele. A videó kimenetek közé szokás szerint három darab DisplayPort 1.4a, valamint egy HDMI 2.1 csatlakozó került.

Galéria megnyitása

Az ASUS egyelőre nem tett említést az újdonság várható ajánlott végfelhasználói áráról, ám mivel az egyszerűbb dizájnnal rendelkező megoldások táborát erősíti, jó eséllyel közel lesz a végösszeg az 1499 dolláros listaárhoz – legalábbis idővel, ha végre normális mennyiségben is kaphatóak lesznek az új videokártyák.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap