Költséghatékony gamer egerek a SpeedLink műhelyéből

Mindkét újdonság olcsóbb lesz 20 000 forintnál, felszereltségükre azonban így sem lesz panasz, így nagy népszerűségre tehetnek szert az októberi megjelenést követően

Költséghatékony gamer egerek a SpeedLink műhelyéből

A SpeedLink a GamesComon két új gamer egérről rántotta le a leplet, amelyek leginkább a költséghatékony megoldások iránt érdeklődő felhasználók számára lehetnek vonzóak – csak úgy, ahogy a SpeedLink egyéb termékei, hiszen a német gyártó ebben a szegmensben próbál érvényesülni, és a törekvéseket rendszerint siker is övezi.

A két új egér közül az első nem teljesen új, hiszen egy meglévő termék, a Decus alapjaira épül. A tervezők az új modell elkészítésénél a felhasználói visszajelzéseket is figyelembe vették, így a végeredmény egy még jobban használható termék lett, ami a Decus Respec nevet viseli. Az új egér elődjétől két téren különbözik: az egyik az új fejlesztésű, állítható érzékenységű optikai szenzor; a másik pedig a súlyozhatóság.

Az új szenzort érzékenysége 400 és 5000 DPI között állítható. Az egér továbbra is ergonomikus formával érkezik, így kényelmesen használható akár hosszabb munka vagy játék alkalmával is. Fedélzetén összesen hét darab programozható gomb kapott helyet, amelyek között DPI váltó kapcsoló is jelen van, így bármikor módosítható a szenzor pillanatnyi érzékenysége.

A makrókat egy könnyen kezelhető szerkesztő segítségével hozhatjuk létre, sőt, ezek a 128 KB-os fedélzeti memóriában is eltárolhatóak. Utóbbi összesen 5 profilt fogad, egy-egy profilban pedig a gombokhoz tartozó beállítások mellett a szenzorral és a világítással kapcsolatos beállítások is eltárolhatóak. A különböző profilok az adott játék indításakor automatikusan betöltődhetnek.

Az elődmodellnél megismert hétszínű ledes világítás most is a kínálat részét képezi, az egér alja azonban változott: most már súlyokat tartalmazó rekesz is van itt, amelyben négy darab 45 grammos súly foglal helyet, így az egér súlypontja egyéni ízlés szerint módosítható. A 145 grammos egér 1,8 méter hosszú USB kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, természetesen UltraPolling támogatással, vagyis a mintavételezési ráta akár 1000 Hz is lehet. Az új egér egyébként 128 milliméter hosszú, 92 milliméter széles és 41 milliméter magas, felületét pedig gumibevonat teszi csúszásmentessé.

A kínálat ezzel együtt egy másik, profi játékosoknak szánt egérrel is bővült, amely az Omnivi Gaming Mouse nevet kapta. Ez a termék egy nagy alumíniumlapra épül, amelynek széle hüvelyujj-támaszként is funkcionál, fedélzetén pedig szintén optikai szenzor dolgozik, de már 12 000 DPI-s maximális felbontással. Az interpolációt nélkülöző szenzor érzékenysége több szintben állítható, teljesítményére pedig jellemző, hogy másodpercenként 12 000 képkocka feldolgozására képes, de le tud követni 50 G-s gyorsulást és másodpercenként 6350 milliméternyi mozgást is.

A tízgombos gamer egér hétszínű ledes világítást kapott, amihez különböző effektek is társulnak, sőt, a 2D görgő világítása az érvényben lévő DPI szintről is tájékoztatást ad. Az érzékenységet és a világítás paramétereit fedélzeti memória tárolja, míg a makrókat PC-s szerkesztővel hozhatjuk létre, és PC-n is tárolhatjuk – szinte korlátlan mennyiségben.

Az adott rendszerhez ez az egér is 1,8 méteres USB kábelen keresztül kapcsolódik, a kábel viszont rugalmas szőtt bevonatot kapott. Az ugyancsak 145 grammos egér 131 milliméter hosszú, 87 milliméter széles és 52 milliméter magas forma- és színvilága pedig passzol a profi gamerek ízléséhez.

A SpeedLink újdonságai közül a Decus Respect 15 990 forintos, az Omnivi Gaming Mouse pedig 19 990 forintos ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető, de majd csak október elejétől kezdve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward