Kölcsönt venne fel a Yahooért a Microsoft

A Yahoo bekebelezése érdekében a Microsoft arra is hajlandó lenne, hogy hosszú idő után most először legalábbis részben feladja anyagi függetlenségét.

Kölcsönt venne fel a Yahooért a Microsoft

A Yahoo bekebelezése érdekében a Microsoft arra is hajlandó lenne, hogy hosszú idő után most először legalábbis részben feladja anyagi függetlenségét.

Chris Liddell, a cég pénzügyi vezetője szerint ugyanis a Yahoo-ért felajánlott 44,6 milliárd dollárt csak akkor tudják ténylegesen kifizetni, ha kölcsönt vesznek fel és így adósságba verik magukat. A cég ugyanis "mindössze" 21 milliárd dollár tartalékkal rendelkezik, ami majdnem teljesen le is fedné ugyan az ajánlat készpénzben fizetendő részét, viszont ez esetben a cég túlságosan is kiszolgáltatott helyzetbe kerülne és nem maradna választási lehetősége, ha a közeljövőben több készpénzre lenne szüksége. Ezt a kellemetlenséget szeretnék elkerülni egy kölcsönnel.

Ez a kölcsön felvételére való hajlandóság is jól mutatja, hogy a Microsoft láthatólag nagyon is elszánta magát a Yahoo beszerzése mellett, hogy ezzel is megpróbálja megdönteni a Google webes keresési és hirdetési 'egyeduralmát' - amit ők maguk úgy fogalmaztak meg, hogy egy életképes keresési alternatívát kívánnak létrehozni a piacon.

Ahogy azonban arról már korábban is hírt adtunk, a Yahoo a Microsoft közeledését fenyegetésnek tekinti és még akár a Google-el vagy más cégekkel is hajlandó lenne szövetkezni, hogy lehetetlenné vagy legalábbis előnytelenné tegye az üzletet a Microsoft számára. A Google is hevesen támadta a Microsoft szándékát, mivel az szerinte egy újabb lépés lenne a Microsoftos monopóliumok és webszabványok kiterjesztésére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward