Kiválóan szellőző "kockaház" a Cooler Mastertől

A Cooler Master HAF sorozata egy új, remekül szellőző számítógépházzal bővült, ami ráadásul rengeteg bővítőhelyet is kínál.

Kiválóan szellőző "kockaház" a Cooler Mastertől

A HAF sorozatot erősítő HAF XB különleges formavilágával és remek szellőzésével próbálja meghódítani a felhasználókat.

Az acélvázra épülő kuckó 442 x 330 x 423 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig 8,2 kilogramm. A ház belsejében nem csak mini-ITX vagy micro-ATX, hanem akár normál ATX formátumú alaplap is helyet kaphat. Az alaplaptálcán természetesen most is megtaláljuk a szokásos szerelőablakot, sőt, szükség esetén a komplett alaplaptálcát kiszerelhetjük annak érdekében, hogy a különböző szerelési feladatokat kényelmesebben elvégezhessük.

Utóbbinak köszönhetően a kuckó könnyedén tesztpaddá varázsolható, aminek a tesztelők mellett a tuningmesterek is örülni fognak.

A termék a 7 PCI bővítőhely mellett két 5,25 colos külső, két 3,5 colos X-Dock és hat darab 2,5 colos bővítőhelyet kínál – utóbbiak közül kettő szintén X-Dock formájában érkezik, azaz vagy kettő 3,5 colos vagy kettő 2,5 colos meghajtót pakolhatunk az X-Dock bővítőhelyekre. Hogy mi is az az X-Dock? Egy bővítőhely fiók, amely kívülről is hozzáférhető, így az adattároló beszerelése és cseréje kényelmesen, gyorsan történik.

A ház belsejében akár 180 milliméter magas processzorhűtőt is elhelyezhetünk, a videokártyák pedig – amelyekből akár hármat is bepakolhatunk – 334 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak, azaz a ház nem csak a ventilátorai miatt szellős. Tápegységből normál, ATX formátumú példány kerülhet a kuckóba – maximális hosszúsága 180 milliméter lehet.

Az előlap mögött gyárilag két darab, egyenként 120 milliméteres átmérővel rendelkező ventilátor lapul, amelyek 1800-as percenkénti fordulatszámmal dolgoznak – teszik mindezt 21 dB(A) zajszint mellett. A légkeverőket igény esetén 140 milliméteres példányokra is lecserélhetjük. A ház hátulján egy 120 milliméteres, illetve két 80 milliméteres ventilátor elhelyezésére van mód, a ház tetején pedig egy 200 milliméteres ventilátor is megbújhat. A tervezők a folyadékhűtő rendszerek szerelmeseire is gondoltak, így a ház elején 240 milliméteres, a ház hátulján pedig 120 milliméteres hőleadó radiátor számára van hely.

Az előlapon az X-Dock fiókokon kívül két USB 3.0-s port, valamint a szokásos audió csatlakozók lapulnak. Az ütős kis számítógépház oldallapjainak felső részén egy-egy fogantyút is kialakítottak a mérnökök, így a számítógépház könnyebben hordozható – akár LanPartyra is.

A HAF XB november 26-án jelenik meg Európában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward