Kitűzték a következő Google I/O időpontját

A Google fejlesztői konferenciája május végén várja majd az érdeklődőket.

Kitűzték a következő Google I/O időpontját

Az Apple-höz hasonlóan a Google is évente tart egy nagyszabású fejlesztői konferenciát, ahol a vállalat legfrissebb újításaival ismerkedhetnek meg közelebbről az emberek szakemberek prezentálásában. Idén sem lesz ez másképp, és máris megvan a rendezvény időpontja.

A keresőóriás hivatalosan is bejelentette, hogy a következő fejlesztői eseményt május 28-án és 29-én kerül megrendezésre. Érdekesség, hogy az első Google I/O, amit még anno 2008-ban rendeztek, pontosan ugyanezeken a napokon volt. A konferencia helye ezúttal sem változik, most is San Franciscóba (azon belül a Moscone Centerbe) várják az érdeklődőket.

Természetesen, ahogy a korábbiakban, úgy most is előre kell majd regisztrálnia azoknak, akik a helyszínre szeretnének látogatni. Erre azért van szükség, mert az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt a Google I/O népszerűsége, a férőhelyek viszont limitáltak. Persze nem csoda, hogy nagy az érdeklődés. Tavaly itt mutatkozott be egyebek mellett az Android 5.0 Lollipop, az Android Auto, az Android TV, az Android One okostelefon-platform, a Google Fit, az új Gmail API és a Chromebookok fejlesztéseiről is beszéltek. A regisztráció március 17-én kezdődik, ottani idő (PST) szerint reggel kilenctől lehet majd igényelni a belépőket, ami nálunk délután hat órának felel meg. A belépőket nem éppen a szokványos módon fogják kiosztani, véletlenszerűen lesznek kiválasztva azok a szerencsések, akik ott lehetnek, azok közül, akik előre jelzik, hogy szeretnének részt venni a Google I/O-n. Az árak még nem ismertek, de tavaly például 900 dollár volt az egyszerű vendégek belépője, és 300 dollárt kellett fizetnie a diákoknak.

Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy a Google ezúttal vajon mivel készül a konferenciára. A korábbi évekhez hasonlóan sokat beszélhetnek majd a Chrome OS-ről és Androidról – noha ezúttal egyáltalán nem esett még arról szó, hogy a tavaly hadrendbe állított Android 5.0 után, megint új főverzió közeledne. Feltehetően kivonul majd az ATAP (Advanced Technology and Projects) részleg is, akiknek az elmúlt időszakra visszatekintve sok érdekességet köszönhetünk (pl. Google Glass, Project Tango). Szinte biztosra vehető, hogy fel fog bukkanni a Project Ara moduláris okostelefon is, ez szintén az ATAP csoport munkájának a gyümölcse, és a jelenlegi tervek szerint idén kerül kereskedelmi forgalomba (egyelőre csak szárnypróbálgatás jelleggel) Puerto Ricóban. És vélhetően a közlekedésre irányuló újításokkal is találkozni lehet majd a helyszínen, hiszen a Google az önjáró autó mellett (egyes feltételezések szerint) már az Uber taxiszolgáltatás konkurenciáján is gőzerővel dolgozik.

A Google I/O legfontosabb mozzanatai persze most is követhetőek lesznek a világhálón, így azok sem fognak lemaradni a friss információkról, akik nem tudnak ellátogatni a kétnapos eseményre San Franciscóba. Ráadásul a fontosabb előadások fel fognak kerülni idővel a YouTube-ra is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward