Kitiltják a Skype-ot Kínából?

Határozottan úgy tűnik, hogy igen, bár ezzel csak a pekingi olimpia előtti állapotot állítják vissza újra; ugyanis már 2006-ban is életbe léptettek egy hasonló tiltást, ám a 2008-as olimpia közeledtével újra adtak ki rá engedélyeket.

Kitiltják a Skype-ot Kínából?

Határozottan úgy tűnik, hogy igen, bár ezzel csak a pekingi olimpia előtti állapotot állítják vissza újra; ugyanis már 2006-ban is életbe léptettek egy hasonló tiltást, ám a 2008-as olimpia közeledtével újra engedélyezték a Skype használatát.

Most azonban az olimpiának láthatólag már az emléke is elég messzire süllyedt a múltban ahhoz, hogy többé ne legyen szükség ilyen gesztusokra, így nekiláttak az eredeti állapot helyreállításának: megtiltották az államilag nem támogatott mobilszolgáltatóknak, hogy netes telefonszolgáltatásokat engedjenek a hálózatukra.

Így tehát csak a két állami vállalat, a China Telecom és a China Unicom hazai VoIP-szolgáltatásai maradtak, amelyek azonban a jelek szerint még nem igazán versenyképesek; a tiltás tehát ezúttal nem feltétlenül (csak) információáramlás-korlátozó jellegű, hanem inkább a hazai szolgáltatók erősödését hivatott elősegíteni a versenymentesítéssel.

Mi több, hasonló jellegű lépéseket tettek már fejlett nyugati országok szolgáltatói is a saját hatáskörükben, letiltva a Skype-ot például a 3G-s hálózatokról, hogy költségesebb megoldásokra kényszerítsék az előfizetőiket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward