Kiterjeszti a Google az Android vállalati telefonajánlóját

A Google az év elején hozta létre az Android Enterprise Recommended minősítést, és most ez egy új kategóriával bővült.

Kiterjeszti a Google az Android vállalati telefonajánlóját

Napjainkban egészen elképesztő mennyiségű okostelefon közül válogathatnak a vásárlók, de vannak olyan területek, ahol egyáltalán nem mindegy, hogy az emberek milyen készüléket használnak. Üzleti környezetben például kifejezetten szigorú feltételeknek kell megfelelnie az eszközöknek, és ezért alkotta meg a Google az Android Enterprise Recommended minősítést.

Galéria megnyitásaA keresőóriás úgy döntött, hogy összeszedi azokat a masinákat, amelyek a különböző jellemvonásaiknak köszönhetően ideálisak lehetnek céges környezetben is, és egy különálló weboldalt is létrehozott az Android Enterprise Recommended készülékek számára. Olyan mobilok voltak itt eddig kiemelve, mint például a Huawei P20 Pro, az LG V30, a Nokia 8 Sirocco, a BlackBerry KEY2, a Moto Z3, a Sony Xperia XZ2 és egyebek mellett a Pixel 2 XL. Ezek a szerkezetek minden igényt kielégítőek lehetnek egy „öltönyös” munkavállaló számára, szóval irodákban, tárgyalókban tökéletesen helytállnak és megfelelő biztonságot nyújtanak. A fizikai munkások keze között viszont nem biztos, hogy megfelelnek ezek a masinák a mindennapos használatra, márpedig vannak olyan vállalati eszközök, amiknek akár egy poros raktárban, építkezésen vagy a bányában is megbízhatóan kell üzemelniük.

A Google most már a fizikai munkásokra is gondol, és ezért új okostelefonokkal bővítette az Android Enterprise Recommended minősítéssel rendelkező gépeknek a sorát. Mivel ezek a megoldások meglehetősen sok dologban eltérnek az eddigi ajánlottaktól, egy teljesen új kategóriába kerültek. A „Rugged Devices” vagyis robosztus, gumírozott eszközök között olyan strapabíróságra kigyúrt mobilok sorakoznak, mint például a Zebra TC75X, Honeywell Dolphin CN80, a Sonim XP8, a Point Mobile PM45 és a Datalogic Memor 10. A Zebrának és a Honeywellnek több, minősítéssel rendelkező készüléke is akad a teljes kínálatban, viszont érdekes módon a CAT egyetlen terméke sem került említésre.

Galéria megnyitása

Milyen feltételeknek kell megfelelnie a strapabíró szerkezeteknek az Android Enterprise Recommended minősítéshez? Az adott eszköznek legalább a Nougat (Android 7.0) operációs rendszert kell futtatnia, rendelkeznie kell QR kód olvasási lehetőséggel, és ami nagyon fontos, hogy támogatnia kell a „Zero-touch enrollment” funkciót, ami azt teszi lehetővé, hogy távolról konfigurálható legyen az eszköz, így egységesen változtatható például egy vállalatnál az összes használatban levő készülék beállítása. Legalább 90 naponta kapnia kell biztonsági frissítést a gépnek, és ezt öt éven keresztül garantálnia kell az adott gyártónak. A megjelenéskor használt rendszeren felül pedig legalább egy főverziós frissítésben is részesülnie kell a telefonnak. A hardveres követelmények alapvetően nem magasak a strapamobilok körében, elég 1,1 GHz-es órajelen üzemelő, négymagos rendszerchip 32 bites támogatással, a rendszermemóriának sem kell 2 GB-nál többnek lennie, és 16 gigás adattároló is elegendő. Viszont itt sokkal érdekesebb, hogy a víz- és porállóságot tekintve is van minimális elvárás, ez az IP64 minősítésben lett meghatározva, továbbá MIL-STD-810G vagy az IEC 62-2-32 tesztek valamelyikének is meg kell felelnie az eszközöknek, tehát például legalább 1,2 méter magasból ki kell bírniuk az eséseket.

Ahogy a normál készülékek esetében, úgy a strapabíró okostelefonoknál is folyamatosan bővülni fog az Android Enterprise Recommended minősítéssel rendelkező termékeknek a lajstroma.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap