Kitagadja a Google a Facebookot

Többé nem fésülheti át a Facebook a Gmail postafiókjait - kifejezett felhasználói utasításra sem, mivel a Google megtagadta a Facebooktól a Contacts API-jéhez való hozzáférést.

Kitagadja a Google a Facebookot

Többé nem fésülheti át a Facebook a Gmail postafiókjait - kifejezett felhasználói utasításra sem, mivel a Google megtagadta a Facebooktól a Contacts API-jáhez való hozzáférést.

Ezt a lépést a Google azzal indokolja, hogy eddig is egyoldalú volt csak a hozzáférés lehetősége, mivel a Facebook nem volt hajlandó megnyitni a saját adattárait, így most a Google is bezárta előtte a kapuit - mindaddig, amíg a Facebooknál úgy nem döntenek, hogy ők is engedélyezik a kapcsolati adatok exportálását.

A Google egyik illetékesének elmondása szerint a felhasználóik azt továbbra is megtehetik, hogy valamilyen nyílt formátumban lementik a kapcsolati adataikat a saját gépükre, ahonnan azt aztán már bármilyen másik, tetszés szerinti szolgáltatásba importálhatják azokat; csak ennek a saját API-jükön keresztüli automatizálását tiltották le - a kölcsönösség esetleges kialakulásáig.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward