Kiszúrtak egy mérnöki tesztpéldányt egy AMD Steamroller APU-ból

Természetesen mindent nem tudunk meg a mostani adatokból, de néhány órajel és fogyasztási adat már kikövetkeztethető az információkból.

Kiszúrtak egy mérnöki tesztpéldányt egy AMD Steamroller APU-ból

Egy AMD Steamroller APU felbukkant egy listában, méghozzá a Dresdenboy-hoz kötődő Bionic kutatási adatbázisban. Az APU az adatbázis szövegében "engineering sample"-ként, azaz egyelőre mérnöki tesztpéldányként szerepel, vélhetően a Kaveri vagy a Berlin APU kínálat valamely tagja lesz.

A témához kapcsolódó blogban a forrás azt említi, valószínűbb, hogy Kaveri APU egységről van szó, amely még jelenleg is tervezési fázisban van, de Steamroller modulokat tartalmaz. A Steamroller APU ES kódja 2M186092H4467_23/18/12/05_1304, amely számos érdekes információt rejt a karakterek között. Az adott APU turbo core órajele 2,3 GHz, az alapfrekvencia pedig 1,8 GHz, a harmadik órajel, az 1,2 GHz az északi hídhoz van konfigurálva. A grafikus mag órajele ennél a modellnél 500 MHz, ezt az egységet pedig AMD1304.1 = “KV SPECTRE MOBILE 35W (1304) néven azonosították, amely név szerepel a néhány héttel ezelőtt kiszivárgott Catalyst meghajtóban.

A fenti jellemzők figyelembevételével kijelenthető, hogy egy mobil piacra szánt Steamroller APU-ról van szó, ezt a 35 wattos TDP egyértelműen alátámasztja, hiszen az asztali Kaveri APU-k a GCN modulokkal 65 wattos és 100 wattos TDP-vel fognak érkezni.

Az AMD Steamroller APU család, mely magában foglalja a Kaveri és Berlin egységeket, jelentősen fokozott IPC teljesítményt fog kínálni, míg a GCN grafikus modulnak köszönhetően az integrált GPU-s sebesség is egy újra szintre fog lépni. Mindkét érkezőben lévő APU variáns IGP-je körülbelül 512 stream processzort fog tartalmazni, amely már képes lehet arra, hogy elérje, vagy minimálisan meg is haladja a mostani belépőszintű kártyák teljesítményét (viszonyításképpen pont ennyi van egy HD7750-esben). A Kaveri APU-k tervezett megjelenése 2013 utolsó negyedévére várható, míg a Berlin érkezésére következő év elején lehet számítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward