Shop menü

KISZIVÁROGTAK AZ ELSŐK KÖZÖTT ÉRKEZŐ ASROCK A620-AS SOCKET AM5-ÖS ALAPLAP FOTÓI ÉS PARAMÉTEREI IS

Az A620-as lapkakészlet jóvoltából olcsóbban lehet majd jegyet váltani az AMD Socket Am5-ös vonatjára, mint eddig.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Kiszivárogtak az elsők között érkező ASRock A620-as Socket AM5-ös alaplap fotói és paraméterei is

Az AMD Socket AM5-ös platformja köré épülő rendszerek egyre kedvező áron kaphatóak, hála annak, hogy a DDR5-ös memóriamodulok árai csökkennek, valamint a Socket AM5-ös processzorfoglalat köré épülő alaplapok árai is mérséklődnek egy ideje. A B650-es széria egyes képviselői akár már 125 dollár alatti áron is kaphatóak, ám az A620 érkezésével még olcsóbb termékek közül lehet majd válogatni, igaz, a kedvező árért cserébe kompromisszumokra lesz szükség.

Galéria megnyitása

Az A620-as lapkakészlettel ellátott alaplapok egyáltalán nem kínálnak majd PCI Express 5.0-s támogatást, ami igazából nem egy tragédia, hiszen a PCI Express 5.0-s csatolófelületet használó videokártyák egyelőre még nem jelentek meg, valamint a PCI Express 5.0-s SSD kártyákból sem lehet Dunát rekeszteni. Előbbieknél a PCI Express csatolófelület amúgy sem feltétlenül szűk keresztmetszet, utóbbiakból pedig majd csak a következő év folyamán várható, hogy nagyobb mennyiségben elárasztják az üzletek polcait.

Galéria megnyitása

Az A620-as alaplapokba egyebek mellett a RYZEN 7000X3D processzorok is kiváló választásnak ígérkezhetnek, hiszen ezek a modellek nem támogatják a klasszikus tuningot, TDP keret terén pedig a normál verziókhoz képest alacsonyabb értékeket képviselnek, ami segíthet abban, hogy az alaplapi VRM könnyebben helytállhasson. Az új lapkakészlet köré épülő alaplapok rajtja már nem lehet messze, ugyanis egy alaplapról már kiszivárgott néhány fotó és információ, igaz, azt sosem árulta el az AMD hivatalosan, hogy érkezik-e A620-as lapkakészlet, és ha igen, pontosan mikor.

Galéria megnyitása

Az ASRock A620-HDV/M.2 modell fotóit elnézve az már nem kérdés, hogy az A620-as lapkakészlet valóban megérkezhet. Ez az alaplap Micro-ATX formátum köré épül, természetesen Socket AM5-ös processzorfoglalatot alkalmaz, ami mellé DDR5-ös memóriamodulok kapcsolódhatnak, szám szerint kettő. A bővítőhelyek között ezúttal egy PCI Expres 4.0 x16-os slot, valamint két darab PCI Express x1-es slot sorakozik. Kapunk továbbá SATA 6 Gbps-sos portot, illetve egy Hyper M.2 bővítőhelyet, ami M.2-2280-as SSD kártyákat fogad. A hátlapi portok között két USB 3.1-es, két USB 2.0-s, egy Gigabites RJ-45-ös, valamint három darab 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozó található. Ezeken kívül USB-C portot, valamint egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenetet is kapunk.

Arról nem esett szó, hogy az új alaplap pontosan mikor debütál, valamint az sem világos, pontosan mennyibe kerül majd. Az biztos, hogy belépőszintű megoldásról van szó, azaz a legolcsóbb Socket AM5-ös alaplapok táborát erősíti.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére