Kiszivárogtak a BlackBerry csúcsgépének tulajdonságai

A BlackBerry L-széria három okostelefont hoz majd, az X10-et az N10-et és a Z10-et. Utóbbinak most idő előtt megismerhetjük a specifikációját.

Kiszivárogtak a BlackBerry csúcsgépének tulajdonságai

A Research in Motion már az utolsó simításokat végzi a BlackBerry 10 platformon, és a Tech Radar munkatársainak hála, részben már most is megismerkedhetünk a termékpalettával, illetve annak egy bizonyos tagjával, a Z10 zászlóshajóval. A kiszivárgott információk nagy meglepetéseket nem tartogatnak, mivel a korábbi tesztkészülékhez nagyon hasonló konfigurációról van szó.

 Mint az ismert, egyetlen kizárólag érintőkijelzős masinát kapunk majd, a Z10-et. Ennek az előlapját egy szokatlan átmérőjű, 4,2 hüvelykes panel fogja kitölteni, aminek a felbontása 1280 x 768 képpontos lesz. Tovább kiderült, hogy a két kamerából az egyik 2 megapixeles és 720p videózásra ad lehetőséget, ez felel majd a videócsevegésekért; a másik pedig 8 megapixeles, ami mellé egy LED villanó is kerül majd. Támogatott lesz a 4G LTE avagy a HSPA+ 21 Mbps-os sebességgel, van Wi-Fi modem, Bluetooth modul, GPS vevő és még NFC chip is. Tehát a BB 10 támogatni fogja az NFC-t, ami egy újabb nagy lökés lehet az egyelőre eléggé nehézkesen terjedő technológiának.

A BlackBerry Z10-ben 2 GB-nyi rendszermemóriával találjuk szembe magunkat, a tárhely pedig 16 GB-os méretet öltött. A telefon lelkét még mindig nem tudjuk micsoda, de nagy valószínűséggel az MSM8960 SoC dolgozik benne, így két Krait maggal, és egy Adreno 225 IGP-vel lehet dolgunk. A hátlap mögött egy szerény, 1800 mAh-s telep húzódik meg. Remélhetőleg a RIM tudja mit csinál, és megfelelő optimalizációval ellensúlyozzák az akkumulátor szűkös kapacitását.

Hamarosan a többieket is megismerhetjük, hiszen január 30-án a vállalat New York Cityben le fogja leplezni az új reménységek trióját, és magát a BlackBerry 10 operációs rendszert is.

 

Nyelvfelismerés » Hungarian

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward