Kiszivárgott az új iPhone-ok névsora

Már azt is tudni véljük, hogyan hívják majd az 5,4 colos iPhone-t.

Kiszivárgott az új iPhone-ok névsora

Az Apple az idei évben minden eddiginél több okostelefont mutat be, és nemcsak azért, mert tavasszal már érkezett egy új generációs iPhone SE modell. Az iPhone 12 generáció már szinte biztosan négytagú lesz, nem pedig három, ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk. És most pedig egy pletyka alapján már azt is tudni véljük, hogy pontosan milyen néven jönnek majd a friss gépek.

A cupertinói alakulat megtartja idén a 6,1 hüvelykes méretet, minden más viszont le lesz váltva. Már nem 5,8 colos lesz a legkisebb okostelefon, hanem 5,4 hüvelykes képernyővel fog munkába állni, és a legnagyobb pedig tovább növekedik az eddigi 6,5 colról 6,7 hüvelykesre. Az nem meglepő, hogy nagyobb képátlóra vált az Apple a csúcsmodell esetében, a kisebb azonban mindenképpen izgalmasnak tűnik azok számára, akik visszasírják az egy kézzel is kényelmesen és biztonságosan használható mobilokat.

Az iPhone 11 utódjául szolgáló iPhone 12 6,1 hüvelykes lesz. Emellett pedig már az iPhone 12 Pro is 6,1 colos méretű képernyővel fog testet ölteni, de már jobb képességekkel rendelkezik majd a társánál. A zászlóshajó az iPhone 12 Pro Max nevet fogja viselni, és ez szolgál majd a 6,7 hüvelykes képernyővel. Az igazi érdekesség, a mindössze 5,4 colos szerkezet pedig állítólag az iPhone 12 mini nevet fogja viselni.

Galéria megnyitása

Tehát az iPadeknél már régóta alkalmazott mini jelzőt immáron az okostelefonok frontján is bevetheti az Apple. És érdekesség ezen a téren, hogy az Apple egyébként elsőként az iPodoknál használta a mini utótagot a kisebb méretű zenelejátszók esetében a 2000-es évek elején. Reményeink szerint ez a masina sikeres lesz, az ugyanis szinte borítékolhatóan egyenes út lenne ahhoz, hogy az androidos kínálatban is megjelenjenek a kisebb kompakt mobilok, amikre egy felhasználói réteg már hosszú évek óta vár.

Az iPhone 12 sorozat kapcsán már biztosan tudni lehet, hogy szolgálni fog 5G támogatással, és a vállalat első 5 nm-es gyártási eljárással készülő rendszerchipje fog itt munkába állni az Apple A14 személyében. Az eddigi ismeretek alapján itt a gyorsulás nem lesz jelentős az előző generációhoz képest, viszont a fogyasztása sokkal kedvezőbb lehet az egységnek, így azonos akkukapacitás mellett jobb üzemidőt lehet majd vele elérni.

Galéria megnyitása

Korábban voltak olyan pletykák, hogy 120 Hz-es képfrissítéssel is számolni lehet az új iPhone-ok esetében, de a legutóbbi híresztelések már arról szóltak, hogy mégsem lesz ilyen jellegű fejlesztés, viszont mindegyik modell OLED technológiás megjelenítőt használhat. És már kisebb lesz a kivágás a megjelenítőben. Állítólag az Apple ezekhez a mobilokhoz már nem fog töltőt csomagolni, és fülhallgatót sem kapnak majd gyárilag a vásárlók, hogy ezzel csökkentse a vállalat az elektronikai hulladék keletkezését.

Az Apple előre láthatólag kettő részletben fogja bevezetni a friss iPhone szériát. Elsőként érkezik majd az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro a már jól ismert 6,1 colos képátlóval, és ezeket követően kerülhetnek majd bevetésre az iPhone 12 mini és iPhone 12 Pro Max megoldások a teljesen új méretekben. Egyelőre az Apple a kisebb csúszásban levő iPhone generáció bemutatójának időpontját nem közölte, de borítékolható, hogy ez már októberre fog tolódni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap